Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksReisbranche ANVR zet in op duurzaam toerisme

Je bent hier:
ANVR  >  Nieuws

Persbericht
Reisbranche ANVR zet in op duurzaam toerisme

Dinsdag 13 januari 2009
Met een geheel nieuw training- en examenprogramma voor touroperators, het initiatief om accommodaties in het buitenland te stimuleren meer verantwoord te ondernemen en andere activiteiten die vandaag tijdens de Vakantiebeurs van start gaan, laat de reisbranche zien haar maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen voor de toeristische keten op het gebied van vervoer, verblijf en vermaak.

Om volgende generaties reizigers aantrekkelijke bestemmingen te kunnen blijven aanbieden en continuïteit van reisondernemingen te bevorderen, staat duurzaam toeristisch ondernemen (DTO) in 2009 hoog op de agenda van de ANVR.

De 175 bij de ANVR aangesloten touroperators hebben de plicht op zich genomen om het internationale en door de Europese Unie gesubsidieerde training- en exa-menprogramma ‘Travelife' te doorlopen. Hiermee hebben alle ANVR-touroperators vóór het einde van het jaar een gecertificeerde coördinator op het gebied van duurzaamheid binnen hun reisonderneming. Het vele jaren eerder door de ANVR ontwikkelde systeem voor touroperators is geactualiseerd en gedigitaliseerd. Het biedt reisondernemingen, naast het streven naar winst en continuïteit, handvatten om rekening te houden met de effecten van reisactiviteiten op het milieu en de menselijke aspecten in de breedste zin.

Toerisme is voor vele (ontwikkelings)landen een sector die een belangrijke bijdrage levert aan de (nationale en internationale) economische, culturele en maatschap-pelijke ontwikkelingen. Als men in de bestemmingslanden ook bewuster en duurzamer hiermee omgaat, kan toerisme een sleutel zijn tot het verbeteren van welvaart, welzijn, natuur en milieu. Met het investeren in het onafhankelijke Europese registra-tiesysteem voor duurzame accommodaties, het ‘Travelife Sustainability System', wil de ANVR samen met haar reisondernemingen accommodaties in het buitenland stimuleren en activeren om ‘duurzaam' te gaan.

Naast het duurzaamheidsbeleid dat de ANVR hanteert, heeft zij tijdens de Vakantiebeurs ook een manifest van MVO Nederland ondertekend, waarmee de reisbranche zich aansluit bij het initiatief van het Ministerie van Economische Zaken om de mogelijkheden van maatschappelijk verantwoord ondernemen zowel in als vanuit Nederland te stimuleren.
Uiteraard kan ook de reiziger zijn steentje bijdragen aan duurzaam toerisme. Op www.anvr.nl en websites van ANVR-reisondernemingen staan diverse tips en ad-viezen om ook in de toekomst volop te kunnen genieten van reizen.


Deel en print
Gerelateerde Tags