Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksReisbranche uitgaand toerisme ergert zich aan Heemskerk

Je bent hier:
ANVR  >  Nieuws

Persbericht
Reisbranche uitgaand toerisme ergert zich aan Heemskerk

5 maart 2009
Zeer recent onderzoek door NBTC.NIPO Research toont aan dat de Nederlander, ondanks zijn huidige, afwachtende houding om te boeken, nog steeds van plan is met vakantie te gaan. Ruim 80% geeft aan even vaak of zelfs vaker op vakantie te willen gaan dan in 2008.

Frank Oostdam, directeur reisbrancheorganisatie ANVR reageert fel op de oproep die staatssecretaris Heemskerk doet: "Heemskerk, die als overheidsfunctionaris terughoudend zou moeten zijn in het adviseren waar burgers naar toe op vakantie moeten gaan, vergeet gemakshalve dat ook duizenden Nederlanders werkzaam zijn in de uitgaande reisbranche. Daarbij komt dat de branche niet alleen te maken heeft met de nadelige gevolgen van de huidige financiële crisis, maar ook nog eens wordt geconfronteerd met de ingevoerde vliegbelasting." De ANVR laat weten dat als staatssecretaris Heemskerk vanuit "patriottisme" daadwerkelijk begaan is met de portemonnee van de Nederlander hij beter kan adviseren een goedkopere buitenlandse vakantie te boeken dan een duurdere vakantie in eigen land.

In tegenstelling tot de suggestie dat Nederlanders liever dichtbij huis blijven, toont het vakantieonderzoek aan dat het aantal Nederlanders dat de voorkeur geeft aan een buitenlandse vakantie praktisch gelijk ligt aan vorig jaar, evenals het aantal dat lijkt te kiezen voor een binnenlandse vakantie. Een winter en een voorjaar die typisch Hollands regenachtig weer bieden, zal de Nederlander toch snel over de streep trekken een zonnige vakantie te boeken.

De reisbranche, die iedere -economische- situatie creatief tegemoet treedt, blijft ondanks de nu nog afwachtende Nederlander hoopvol gestemd. Dit, omdat de verwachte vakantiefrequentie en -intentie van de Nederlander volgens het intentieonderzoek onverminderd hoog te noemen is en niet verschilt met de intentie van februari vorig jaar.

De reisbranche dringt er bij de overheid wel op aan, zeker met de impact die de financiële crisis op dit moment al veroorzaakt in Nederland, de vliegbelasting-maatregel in te trekken.


Deel en print
Gerelateerde Tags