Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksReisbranche rekent op vakantiegeld

Je bent hier:
ANVR  >  Nieuws

Persbericht
Reisbranche rekent op vakantiegeld

Dinsdag 19 mei 2009
De ANVR/GfK-boekingscijfers en een vijfde, tevens laatste vakantie intentiemeting van NBTC.NIPO bevestigen dat de Nederlander zo langzamerhand weer meer vertrouwen krijgt in de economie en speciaal in hun eigen persoonlijke situatie. Met 78% blijven de plannen van de Nederlander om één of meerdere vakanties te ondernemen in 2009 onverminderd hoog. Ook de daadwerkelijke boekingen voor deze zomer bij een ANVR-touroperator trekken langzaam aan: van -18% begin dit jaar tot -13% tot en met 3 mei. De verwachting is dat een kleine inhaalslag gemaakt kan worden als eind mei het vakantiegeld wordt uitgekeerd.

De Nederlander denkt inmiddels positiever over de economische ontwikkelingen, waardoor de boekingen, aldus de geluiden uit de branche, zeker voor de vakantiemaanden juli en augustus, aanleiding geven tot een voorzichtig optimisme.

De ANVR/GfK-boekingscijfers tot en met 3 mei bevestigen de vakantie intentiemeting dat de Nederlander deze zomer meer bezuinigt op verre bestemmingen. Bijna de helft (49%) van alle Nederlandse reizigers die zijn vakantie heeft geboekt bij een ANVR-touroperator kiest voor het vliegtuig in plaats van de auto (43%), bus (6%), trein (1%) of cruise (1%). Echter, vliegvakanties naar verre bestemmingen worden minder geboekt (-29%) dan Europese bestemmingen (-17%).
Ook het aantal bij ANVR-geboekte autovakanties dalen voorlopig, maar met -7% is dit ten opzichte van het totaal aantal vliegvakanties (-20%) bescheiden te noemen.

Naast alle speciale acties die de reisorganisaties hebben ondernomen om de klant deze zomer aan zich te binden, komt binnenkort ook het vakantiegeld voor velen beschikbaar. De meeste Nederlanders hebben dit jaar lang gewacht met het reserveren van hun reis, de tijd tussen boeken en vertrekken is heel kort, maar nu binnenkort het vakantiegeld wordt overgemaakt kan dat een extra stimulans zijn om alsnog een vakantie te boeken.

Volgens onderzoek dat is gedaan door ING besteedt dit jaar zo'n 42% van de Nederlander, meer dan vorig jaar, zijn vakantiegeld daadwerkelijk aan (het boeken van) een vakantiereis.
De reisbranche hoopt met het komende vakantiegeld en de aantrekkelijke aanbiedingen van touroperators zo toch nog een deel van de achterstand te kunnen inlopen.


Deel en print
Gerelateerde Tags