Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksStaatssecretaris Heemskerk niet juist geïnformeerd over Reclamecode

Je bent hier:
ANVR  >  Nieuws

Persbericht
Staatssecretaris Heemskerk niet juist geïnformeerd over Reclamecode

Vrijdag 28 augustus 2009
Het bevreemdt de reisbranche zeer te moeten vernemen dat staatssecretaris Frank Heemskerk de Tweede Kamer heeft laten weten dat er een fout is geslopen in de sinds 1 april 2009 aangenomen Reclamecode Reisaanbiedingen.

De boekingskosten kunnen niet in eerste instantie worden vermeld bij de reissom, omdat deze afhankelijk zijn van verschillende factoren zoals het aantal te boeken personen, de wijze van boeking, etc. Op basis van de Europese Verordening voor exploitatie van luchtdiensten en de Wet Oneerlijke HandelsPraktijken is de bestaande Code Reisaanbiedingen aangescherpt en vernieuwd en loopt de reisbranche juist voorop met de implementatie daarvan. Samen met de Consumenten Autoriteit, de Barin (organisatie van luchtvaartmaatschappijen)en de Consumentenbond was de reisbranche mede initiatiefnemer van deze code om meer helderheid te bieden aan de consument. De ANVR is zeer tevreden over de werking hiervan, maar blijft in goed en intensief overleg werken aan deze Code.

Volgens brancheorganisatie ANVR worden, op basis van en in lijn met de Code, door reisondernemingen "alle onvermijdbare en voorzienbare kosten" in de reissom opgenomen en ziet de consument vóór hij daadwerkelijk boekt de exacte kosten van het boeken. Frank Oostdam, directeur ANVR: "Wij zullen de staatssecretaris direct een brief sturen om hem de volledige informatie te verstrekken met betrekking tot de Reclamecode Reisaanbiedingen, maar zullen hem tevens vragen waarom er tot op heden nog geen toezichthouder is benoemd door het Ministerie van EZ, zodat onduidelijkheden als deze direct kunnen worden beantwoord of aan de kaak kunnen worden gesteld.".