Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksANVR certificeert eerste opleidingen voor reisleiders (persbericht)

Je bent hier:
ANVR  >  Nieuws

Persbericht
ANVR certificeert eerste opleidingen voor reisleiders (persbericht)

Woensdag 25 januari 2012
Reisbrancheorganisatie ANVR, waarbij ruim 200 touroperators en 1550 reisbureaus zijn aangesloten, werkt samen met haar leden touroperators aan een verdere professionalisering van de reisbegeleiding. Op verzoek van diverse touroperators zijn de branche-eigen opleidingen voor reisleiders onder de loep genomen en kunnen deze, naast de reeds bestaande strenge eisen, het predicaat ‘Door ANVR gecertificeerde opleiding voor reisleiding’ krijgen als zij voldoen aan de gestelde criteria. De eerste opleidingen voor reisleiders, van SNP Natuurreizen en Askja reizen, zijn inmiddels gecertificeerd.

Het werk van de reisleider met al zijn verantwoordelijkheden kan van grote invloed zijn op de vakantie of reis van een consument. Het is daarom belangrijk dat de klant de zekerheid heeft dat de reisleider een goede opleiding heeft gevolgd. Vertegenwoordigers van verschillende reisorganisaties hebben gezamenlijk gewerkt aan een pakket van ‘eisen’ waaraan elke reisleider zou moeten voldoen. Hiermee wil de ANVR nu al inspelen op de mogelijke regelgeving vanuit Brussel.


Vervolgens heeft de ANVR samen met de Hobéon Groep, een accreditatieorganisatie die vakbekwaamheid valideert, een uitgebreid beoordelingskader samengesteld. “Dit vraagt van de opleider dat hij voldoet aan strenge criteria op het gebied van examinering, kwaliteit, inzet van docenten, middelen en inhoud van het opleidingsprogramma”, aldus Frank Radstake als ANVR-projectleider vanaf het eerste uur betrokken bij dit project. 
 

Mede-initiatiefnemers SNP Natuurreizen en Askja reizen zijn de eerste touroperators van wie de opleiding in aanmerking komt voor deze branche-eigen certificering. Gert Nieuwboer, directeur SNP: “Onvoorziene omstandigheden kunnen zich op een reis altijd voordoen, maar deze onafhankelijke certificering geeft mijn klant de zekerheid dat hij in handen is van een goed toegeruste reisleider.”

Deze certificering staat open voor alle ANVR-touroperators die eigen opleidingen verzorgen voor reisleiders en ook voor onderwijsinstellingen die deze opleidingen aanbieden. Gecertificeerde opleidingen zijn herkenbaar aan het door de branche ontwikkelde logo ‘Door ANVR gecertificeerde opleiding voor reisleiding’. Eppo Steenhuisen, directeur Askja:  “Ik verwacht na deze eerste gecertificeerde touroperators dat ook anderen zullen volgen.”
Deel en print
Gerelateerde Tags