Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksVlucht24 handelt in strijd met de Reclamecode Reisaanbiedingen (persbericht)

Je bent hier:
ANVR  >  Nieuws

Persbericht
Vlucht24 handelt in strijd met de Reclamecode Reisaanbiedingen (persbericht)

Dinsdag 17 juli 2012
De Reclame Code Commissie (RCC) heeft op verzoek van reisbrancheorganisatie ANVR de wijze van adverteren op de website van vlucht24 veroordeeld. Op vier punten oordeelde de commissie dat vlucht24 handelt in strijd met de Reclamecode Reisaanbiedingen. De RCC heeft vlucht24 verzocht niet meer op deze wijze reclame te maken.

De klacht tegen vlucht24 is ingediend door de ANVR. ANVR-directeur Frank Oostdam: “Wij blijven strijden voor een eerlijk speelveld. Dit is in het belang van de consument en uiteraard wel zo fair naar alle ticketaanbieders.” Bij het boeken van een vliegticket op de website van vlucht24 werden maar liefst vier  overtredingen geconstateerd van de wet- en regelgeving.

Zo staat een ‘omboekservice’ standaard aangevinkt, terwijl dit voor optionele extra’s niet is toegestaan en worden de reserveringskosten niet getoond aan de consument op het moment dat deze wel bekend zijn. Vervolgens blijkt ook het als totaalprijs getoonde bedrag niet de eindprijs te zijn, omdat de annuleringskosten daar nog bij komen. Ook hadden de -bij boeking bij sommige airlines onvermijdelijke- creditcardkosten opgenomen moeten zijn in de eindprijs.

 

In reactie op de ANVR-kritiek gaf Unister, het moederbedrijf van vlucht24, aan dat zij slechts vluchtprijzen met elkaar vergelijkt. Dit verweer werd door de Reclame Code Commissie van tafel geveegd. De Reclamecode Reisaanbiedingen en ook de EU-regels  richten zich op alle aanbieders, ongeacht of men de aangeboden reisdiensten zelf uitvoert. De RCC stelt de ANVR op alle aangevoerde punten in het gelijk.

ANVR-directeur Oostdam: “Wanneer partijen, ondanks een veroordeling door de RCC in strijd blijven werken met wet- en regelgeving, dan zullen wij dit aan de orde stellen bij de Consumenten Autoriteit. Inmiddels heeft vlucht24 de vink voor de omboekservice uitgezet. De andere overtredingen vinden echter nog steeds plaats. Alle reden dus voor de Consumenten Autoriteit om dit scherp in de gaten te houden en op te treden wanneer dit niet wordt aangepast”, aldus Oostdam.


Deel en print
Gerelateerde Tags