Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksVerre vliegvakanties populair deze zomer (persbericht)

Je bent hier:
ANVR  >  Nieuws

Persbericht
Verre vliegvakanties populair deze zomer (persbericht)

Dinsdag 28 augustus 2012
Vliegbestemmingen naar verre oorden doen het deze zomer relatief beter dan Europese bestemmingen. Het zijn de verre bestemmingen die hun populariteit met + 6% zien toenemen ten opzichte van vorig jaar, terwijl Europese vliegbestemmingen achterblijven met zo’n -1,5%. Het totaal aantal geboekte vliegvakanties bij ANVR-ondernemingen staat min of meer gelijk aan vorig jaar, aldus de ANVR-GfK Travelscan.

Vooral de Noord-Afrikaanse landen, zoals Egypte (+6%), Tunesië (+104%) en Marokko (+8%), hebben de Nederlandse vakantieganger deze zomer weer voor zich gewonnen na een moeilijke periode. Aan de overkant van de oceaan zijn het de Verenigde Staten (+17%), Mexico (+3%), de Dominicaanse Republiek (+8%) en Cuba (+10%) die deze maanden meer Nederlanders ontvangen. De Nederlandse Antillen, ondanks een achterstand van -5% ten opzichte van verleden jaar, blijft echter de meest populaire bestemming in Midden-Amerika.

Naast de 20% van alle vakantiegangers die een georganiseerde vliegpakketreis bij een ANVR-onderneming (reisbureau of direct seller) heeft geboekt naar een verre bestemming, kiest de overige 80% voor een Europese vliegbestemming. Daarbij zijn vooral Turkije (+2%) en Spanje (+1%) deze zomer favoriet zijn. Het geplaagde Griekenland is nog steeds de derde meest populaire bestemming, maar hikt aan tegen een achterstand van -12%.

 

Van alle geboekte pakketreizen bij een ANVR-reisonderneming boekt bijna tweederde van deze vakantieboekers een vliegvakantie. 
Deel en print