Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Je bent hier:
ANVR  >  Nieuws

Persbericht
Reisbrancheorganisatie ANVR beter toegankelijk voor startende reisondernemingen (Persbericht)

Donderdag 20 december 2012
Om startende reisondernemingen makkelijker in de gelegenheid te stellen zich ook aan te sluiten bij reisbrancheorganisatie ANVR maar wel te voldoen aan de hoge kwaliteitseisen die de brancheorganisatie stelt, heeft de ANVR haar toelatingseisen onder de loep genomen.

Er ligt nu een voorstel bij de reeds aangesloten leden reisagenten en touroperators om ook reisbedrijven toe te laten met een omzet vanaf € 0,25 miljoen (was € 0,5 miljoen) of minimaal 100 boekingen (was 500) op jaarbasis. Bedrijven die deze omzet nog niet hebben, zoals starters, kunnen ook lid worden als zij een ondernemingsplan aanleveren waaruit een ontwikkeling blijkt naar deze minimumomzet. Daarnaast wordt voorgesteld de basiscontributie voor deze kleinere ondernemingen te halveren.

De ANVR heeft -als belangenbehartiger van haar leden- kwaliteit, zekerheid en garantie hoog in het vaandel staan en wil daarmee zowel de reizende consument als de professionele reisondernemer bescherming blijven bieden.
Echter, met de enorme vlucht die internet maakt, wordt het voor een kleinere (niche-) speler makkelijker om te starten op de reismarkt, maar kan deze niet gelijk voldoen aan 500 boekingen of een halve miljoen omzet. Met de aangepaste eisen wil de ANVR de toestroom van jonge bedrijven tot de vereniging stimuleren. Ook kleine bedrijven die reeds lid van de ANVR zijn, profiteren van dit voorstel.

Frank Oostdam, directeur ANVR, reageert: “Met het op peil houden van de hoge kwaliteitsstandaard, ook voor deze kleine, vaak gespecialiseerde reisonderneming die dan het ANVR-logo draagt, kan de consument er natuurlijk steeds van op aan dat de kwaliteit gewaarborgd blijft. Maar door verlaging van onze financiële eis, zowel voor toekomstige als bestaande leden, willen wij startende, kleinere reisbedrijven ook de mogelijkheid geven lid te worden en te blijven van onze reisbrancheorganisatie.”
Deel en print