Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksJaap Hoogesteger wint Reiswerk Talent Award tijdens Studentencongres

Je bent hier:
ANVR  >  Nieuws

Persbericht
Jaap Hoogesteger wint Reiswerk Talent Award tijdens Studentencongres

Dinsdag 28 mei 2013
Student Jaap Hoogesteger van NHTV internationaal hoger onderwijs Breda is de trotse winnaar van de Reiswerk Talent Award. Hoogesteger kreeg de prestigieuze award op de slotdag van het Reiswerk Studentencongres in Belek uitgereikt uit handen van Reiswerk manager Frank Radstake. Daarnaast kreeg hij een cheque ter waarde van een retourticket en een toegangsbewijs voor het ANVR-congres in Dresden in november van dit jaar.

Reiswerkgame
Reiswerk organiseert het jaarlijkse Studentencongres om excellente studenten enthousiast te maken voor een toekomstige carrière in de reisbranche door ze kennis te laten maken met verschillende aspecten van het werken in de branche. De 45 deelnemende studenten speelden tijdens het congres de spectaculaire Reiswerkgame. De game geeft op realistische wijze een beeld van het werken in de reisbranche. De studenten werden verdeeld in teams die allemaal een reisorganisatie vertegenwoordigden. Elk team kreeg een professional uit de reisbranche als coach toegewezen. 'Verslaggever' Sebastiaan Labrie was evenals vorig jaar aanwezig en deed de studenten via filmpjes op levensechte wijze verslag van de situatie op een geliefde vakantiebestemming die met de dag verslechterde. Zo werden de studenten voor de keuze gesteld om hun klanten al dan niet te repatriëren. Op de derde congresdag werden ze via een wake up call geïnformeerd dat hun klanten niet meer naar de populaire vakantiebestemming konden afreizen en kregen ze de opdracht onder hoge tijdsdruk een alternatief te bedenken.

Competent in reiswerk
De opdrachten werden beoordeeld door de congrescommissie en de sprekers van het congres: allen professionals uit de branche. Zij beoordeelden de studenten op competenties die nodig zijn voor het werk in de reisbranche, zoals een goed oog hebben voor de klant, kunnen omgaan met onverwachte situaties en het streven naar de best mogelijke oplossing. Ook is er gekeken naar gedragswaarden die belangrijk zijn, zoals anderen betrekken bij het proces, commerciële kansen zien en met passie en plezier aan het werk zijn. Jaap Hoogesteger scoorde op deze punten het hoogst en mocht als trotse winnaar de Reiswerk Talent Award in ontvangst nemen.

Teamwinnaar
Het team Incentive Travel is uitgeroepen tot teamwinnaar van de Reiswerkgame. Senka Rebac van Ecamp begeleidde dit team naar de overwinning. Het team won een masterclass Online Marketing van Lars Sang Mo Boom van BoomBuzztic.

Reisonderwijs in de praktijk
Rian Verkooijen van Reiswerk over het doel van het Studentencongres: ‘Reiswerk heeft met dit congres een goed concept ontwikkeld, waarin ze de beste studenten mag voorstellen aan de reisbranche. Bovendien worden opleiders uitgedaagd om hun onderwijsprogramma maximaal af te stemmen op de praktijk en daarmee excellent talent te leveren aan de reiswereld. De studenten die mee hebben gedaan voelen zich dankzij dit congres nu al thuis in de reiswereld!’

Organisatie
Reiswerk organiseerde de tweede editie van het Reiswerk Studentencongres in samenwerking met NHTV internationaal hoger onderwijs Breda, Saxion, Inholland, Stenden en Tio. TUI Nederland zorgde samen met overige sponsoren Sunny Cars, Amsterdam Airport Schiphol, Pyton Communication Services en Leerbedrijf Newways voor de reis, accommodatie en de excursies. Reiswerk bedankt alle sponsoren en samenwerkingspartners voor de voortreffelijke organisatie en het verloop van het congres.

Lees meer over het Reiswerk Studentencongres op www.reiswerk.nl.

Deel en print
Gerelateerde Tags