Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksGeldigheidsduur paspoort 10 jaar snel invoeren (persbericht)

Je bent hier:
ANVR  >  Nieuws

Persbericht
Geldigheidsduur paspoort 10 jaar snel invoeren (persbericht)

Woensdag 18 september 2013
De ANWB en de ANVR willen dat het kabinet haast maakt met de invoering van het nieuwe reisdocument dat tien jaar geldig is. Nu is een reisdocument vijf jaar geldig. Zowel de gemeenten als de burger profiteren daarvan: de burger met een reisdocument dat twee keer zo lang mee gaat. Voor gemeenten zit de winst in minder administratieve handelingen. De huidige maximumprijs van € 50,35 moet worden gehandhaafd, zo vinden ANWB en ANVR.

De beide organisaties gaan een brief hierover sturen aan de minister van binnenlandse zaken.

De prijs is alleszins redelijk: de uitgifte van de documenten verandert nauwelijks, de praktijk laat zien dat er nu gemeentes zijn die 10 tot 20% goedkoper kunnen zijn (Terschelling, Zaltbommel, Tubbergen, Nunspeet).
De ANWB en ANVR vinden dat er snel een besluit moet worden genomen over de invoeringsdatum en de prijs voor nieuwe paspoorten en identiteitskaarten. Volgens de bond ligt het proces al bijna een jaar stil en is er nog geen concreet zicht op de invoeringsdatum. Omdat alle betrokken partijen baat hebben bij invoering van de wijzigingen dringt de bond aan op snelle invoering.

Woensdag 18 september debatteert de Tweede Kamer over het onderwerp.
Deel en print