Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksANVR en Pyton ontwikkelen uniforme codering voor accommodaties (Persbericht)

Je bent hier:
ANVR  >  Nieuws

Persbericht
ANVR en Pyton ontwikkelen uniforme codering voor accommodaties (Persbericht)

Maandag 23 september 2013
De ANVR en Pyton hebben een overeenkomst gesloten om een uniforme codering te ontwikkelen van accommodaties in de reisbranche. Met deze ontwikkeling voor uniforme codering worden dezelfde accommodaties van verschillende aanbieders aan elkaar gekoppeld. Touroperators en reisagenten weten zo dat dezelfde accommodaties van diverse aanbieders op de juiste wijze worden vergeleken. Naast een kwalitatief beter aanbod betekent het ook dat kosten kunnen worden bespaard.

Voor het vergelijken van accommodaties van verschillende aanbieders is het noodzakelijk om vast te stellen dat er sprake is van dezelfde acco. Vaak wordt een zelfde accommodatie aangeboden onder verschillende namen of is er geen eenduidige registratie van de exacte ligging. Dit heeft tot gevolg dat de accommodaties door agenten moeten worden vergeleken en moet worden vastgesteld of er sprake is van dezelfde acco. Dit proces is foutgevoelig en kostbaar.

De ANVR en Pyton hebben nu afspraken gemaakt voor het ontwikkelen van een uniforme accommodatiestandaard.
Pyton zal hiervoor de juiste naam en plaats van de accommodaties onderbrengen in een aparte database. De ANVR zal de leden aanbevelen de nieuwe standaard te gebruiken. Leden van de ANVR kunnen nieuwe accommodaties zonder kosten invoeren.
Na controle worden deze dan opgenomen in dit bestand. Tevens kunnen ANVR-leden zonder kosten de coderingen van de ingevoerde accommodaties downloaden.
De database komt (ook fysiek) los te staan van Pyton. Pyton is verantwoordelijke voor een juiste koppeling, maar bij een dispuut zal de ANVR uiteindelijk beslissen.
Zo is een uniek, open, onafhankelijk en veilig gebruik van accommodatiecodes gewaarborgd. De ‘ANVR Acco-ID’ bevat alleen naam(c.q. namen), adres, geocodering en de door de diverse touroperators gebruikte boekingscodes. Alle andere locatiekenmerken worden niet opgenomen en blijven onder de verantwoordelijkheid van de aanbieder.

ANVR-voorzitter Frank Oostdam: “Met deze nieuwe standaard kan de branche efficiënter werken en kan een meer accurate accovergelijking aan de klant worden geboden. We bevelen alle leden aan de standaard te gebruiken.”

Pyton-directeur Peter Boneschansker: “Een uniforme standaard scheelt ons, maar ook andere leveranciers van reistechnologie, veel overbodig werk. De nieuwe standaard geeft tevens een goed uitgangspunt voor gesprekken met nieuwe leveranciers van de branche.”

De accostandaard wordt de komende maanden ontwikkeld en zal naar verwachting eind 2013 beschikbaar komen voor ANVR-leden.