Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksReiswerk lanceert eerste online arbeidsmarktdashboard van Nederland

Je bent hier:
ANVR  >  Nieuws

Persbericht
Reiswerk lanceert eerste online arbeidsmarktdashboard van Nederland

Dinsdag 19 november 2013
Vanaf vandaag zijn de resultaten van jarenlang arbeidsmarktonderzoek in de reisbranche vindbaar in het speciaal daarvoor ontwikkelde Reiswerk Dashboard. Dit unieke online instrument laat overzichtelijk de instroom, doorstroom en uitstroom van medewerkers in de reisbranche zien en is te bereiken via

www.reiswerk.nl/dashboard.

Werkgelegenheid
“Reiswerk vindt het belangrijk om de ontwikkelmogelijkheden, het vacature-aanbod en de diversiteit van functies in de reisbranche actueel en online inzichtelijk te maken. Het Reiswerk Dashboard laat zien waar kansen liggen voor een baan in de reisbranche, bovendien laat het zien hoe groot het gat is tussen de arbeidsmarktvraag en –aanbod in deze branche.”, zegt Rian Verkooijen, arbeidsmarktspecialist bij Reiswerk. Onderzoeksbureau en ontwikkelaar Panteia zorgde voor de verzameling en het online ontsluiten van de arbeidsmarktgegevens en actualiseert deze gegevens doorlopend. “Het Reiswerkdashboard biedt mogelijkheden voor verschillende gebruikers om bepaalde online gegevens aan elkaar te koppelen om daarmee inzicht te krijgen in de arbeidsmarkteffecten. Dat maakt dit instrument uniek in zijn soort en een voorloper op andere branches”, zegt Hans Donkers, directeur Panteia. “Het Reiswerk Dashboard helpt om strategische beslissingen te nemen of verwachtingen te managen met betrekking tot de werkgelegenheid in de reisbranche. Geen onnodige luxe, zeker met de wetenschap dat bij een aantrekkende economie de branche al gauw verlegen zit om goed opgeleide werknemers.”

Reiswerk Dashboard voor reisprofessionals, studenten, opleiders en werkgevers
Reisprofessionals kunnen op het Reiswerk Dashboard zien in welke functies er vacatures zijn in de reisbranche. Studenten en opleiders kunnen het dashboard raadplegen voor ontwikkelmogelijkheden en het aantal stages in de reisbranche. Werkgevers kunnen met hulp van het dashboard zien in hoeverre hun wervingsvraagstuk in evenwicht is met die van de branche. Ook is het mogelijk om na te gaan hoeveel schoolverlaters worden aangenomen op welke plekken. Dit geeft opleiders de mogelijkheid hun curriculum adequaat af te stemmen op de vraag vanuit de werkgevers. Reisondernemers die hun gegevens voor deze tool beschikbaar stellen, kunnen binnenkort via het Reiswerk Dashboard een benchmark opvragen. Deze benchmark laat zien of en in welke mate de arbeidsmarktcijfers voor het bedrijf afwijken van de branchegemiddelden.

Deel en print
Gerelateerde Tags