Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation Links‘Duurzaam toerisme’ of gewoon meer vakantieplezier? (Persbericht)

Je bent hier:
ANVR  >  Nieuws

Persbericht
‘Duurzaam toerisme’ of gewoon meer vakantieplezier? (Persbericht)

Donderdag 28 november 2013
Reisbrancheorganisatie ANVR organiseert op de 2e vakdag van de Vakantiebeurs, woensdag 15 januari 2014, een inspirerende en innovatieve dag rond het thema ‘Changes in Tourism’. Iedere reisprofessional die met respect voor milieu, mensen, natuur en cultuur wil werken aan een duurzamere toekomst van vakanties kan zich laten enthousiasmeren.

Prominente nationale en internationale sprekers zullen de aanwezige touroperators, reisagenten en andere belangstellenden inspireren mee te gaan in de veranderingen die de toeristische sector ondergaat en die hen nog te wachten staan.
De enorm bevlogen Dr Xavier Font van Leeds Metropolitan University zal op zijn bekende toegankelijke en beeldende manier spreken over ‘duurzaam toerisme’ zonder het veelal moeilijke woord duurzaam (te) veel nadruk te geven.
Font, één van ‘s werelds topspecialisten op het gebied van ‘responsible tourism’, ziet duurzaamheid en kwaliteit als een onvoorwaardelijke twee-eenheid, waarbij het enerzijds gaat om het creëren van betere plekken en ervaringen voor mensen die op de vakantiebestemming wonen en anderzijds van betere vakantie-ervaringen voor de reiziger.
Vervolgens praat Luigi Cabrini, adviseur van de Secretaris-Generaal van de United Nations World Tourism Organisation, de belangstellenden bij over de laatste trends op gebied van duurzaam toerisme wereldwijd en de rol van de ‘Global Sustainble Tourism Council’.

De ANVR, waarbij ruim 1400 reisbureaus en 200 touroperators zijn aangesloten, gaat tijdens deze dag in gesprek met de Raad van Kinderen die de reissector verleden jaar als eerste Nederlandse brancheorganisatie heeft ingesteld.
Welke tips hebben zij nu een jaar later voor CEO’s? Hoe hebben zij hun vakantie ervaren, door een duurzame bril bekeken? O.l.v. Prinses Laurentien van Oranje -oprichter en directeur van de Missing Chapter Foundation (MCF)- wordt het gesprek van een jaar geleden vervolgd en vindt er een dialoog plaats tussen CEO’s, besluitvormers en kinderen.

Ook de ‘Groene Veer’, een initiatief van Trav Magazine,  zal dit jaar van eigenaar wisselen; een onderscheiding voor het meest duurzame en verantwoorde initiatief in de reisbranche. Een onafhankelijke jury buigt zich binnenkort over de genomineerden.

De middag staat in het teken van diverse presentaties en workshops. Deze lopen uiteen van ‘Hoe ga ik om met dierenwelzijn op de bestemming?’, ‘Hoe stimuleer ik accommodaties in het buitenland?’ tot ‘Waarom moet ik mij bezighouden met verantwoord reizen?’. Reisprofessionals en andere belangstellenden uit de branche zijn van harte welkom.
Deel en print
Download Extra info