Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksANVR nu ook officieel een getoetst keurmerk (persbericht)

Je bent hier:
ANVR  >  Nieuws

Persbericht
ANVR nu ook officieel een getoetst keurmerk (persbericht)

Donderdag 5 december 2013
Het keurmerk van de Reisbrancheorganisatie ANVR is nu officieel volgens de eisen van de Consuwijzer beoordeeld. De ANVR, waarbij zo’n 220 touroperators en 1300 reisbureaus zijn aangesloten, wordt door de consument vaak al gezien en ervaren als keurmerk. Maar nu heeft ook de Raad van Accreditatie de ANVR op alle punten beoordeeld en is de keurmerktoets goed doorstaan. Vanaf nu staat de ANVR als keurmerk ook vermeld op de website van Consuwijzer.


Gebruik ANVR-logo
Met een keurmerk mag de consument een bepaalde kwaliteit verwachten, waar de keurmerkeigenaar op toeziet. De keurmerkeigenaar op zijn beurt is door de onafhankelijke Raad van Accreditatie (RvA) hierop beoordeeld.
Zo moet brancheorganisatie ANVR als keurmerkeigenaar er voor zorgen dat alle ANVR-reisondernemingen die dit keurmerk mogen voeren, voldoen aan de door de brancheorganisatie gestelde eisen.
Reisondernemingen die het ANVR-logo voeren waarmee zij voor de consument herkenbaar zijn als ANVR-lid, zijn bijvoorbeeld verplicht zich aan te sluiten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden of een vergelijkbare garantieregeling, en de Geschillencommissie Reizen. Ook hanteren deze reisondernemingen consumentvriendelijke voorwaarden die zijn afgestemd met de Consumentenbond.
Deze eisen worden al jaren goed bewaakt door de brancheorganisatie, maar nu zijn de procedures hiervoor ook gecheckt en gecontroleerd door de Raad van Accreditatie.

ANVR op Consuwijzer
Op de website http://www.consuwijzer.nl/keurmerken/anvr wordt de keurmerktoets die de ANVR glansrijk heeft doorstaan, vermeld. De ANVR voldoet op alle door de RvA getoetste criteria van de keurmerktoets. De betrouwbaarheid van het keurmerk ANVR wordt daarmee gewaardeerd op een 10. Dit zegt niet iets over de zwaarte van de keurmerkeisen, maar zegt alles over de wijze waarop de ANVR de bij haar aangesloten leden controleert en de eisen handhaaft.

Voorzitter/directeur ANVR, Frank Oostdam: “Wij zijn blij, maar vooral trots dat de RvA ons als keurmerk heeft beoordeeld. In de praktijk functioneert de ANVR voor consumenten al jaren als keurmerk, maar nu is dit dan ook onafhankelijk getoetst. Voor onze aangesloten leden verandert er vrijwel niets, want wij blijven strakke interne procedures handhaven om de consument kwaliteit, zekerheid en garantie te bieden.”