Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation Links‘Changes in Tourism’ met inspirerende sprekers, veren en certificaten (Persbericht)

Je bent hier:
ANVR  >  Nieuws

Persbericht
‘Changes in Tourism’ met inspirerende sprekers, veren en certificaten (Persbericht)

Maandag 23 december 2013
Tijdens de kerstvakantie en met de Vakantiebeurs voor de deur kijkt de Nederlander over de winter heen uit naar meer zonnige tijden. Intussen werken de ambassadeurs ‘duurzaam toerisme’ van ANVR-touroperators en reisagentenhoofdkantoren verder aan het verduurzamen van hun product. Om hen te inspireren organiseert de ANVR op woensdag 15 januari 2014 op de Vakantiebeurs een inspirerende en innovatieve dag rond het thema ‘Changes in Tourism’.

Zo spreekt één van ‘s werelds topspecialisten op het gebied van ‘responsible tourism’, dr Xavier Font van Leeds Metropolitan University, op aanstekelijk-bevlogen wijze over hoe de vakantie door de consument leuker en belevenisvoller wordt ervaren zonder dat deze merkt met ‘duurzaam toerisme’ bezig te zijn. Het gaat er volgens Font om duurzaamheid en kwaliteit als een twee-eenheid te zien, waardoor én de lokale bevolking én de vakantieganger positieve ervaringen op doen.
Vervolgens praat Luigi Cabrini, van de United Nations World Tourism Organisation, de belangstellenden bij over de laatste trends op gebied van duurzaam toerisme wereldwijd.

De Raad van Kinderen, die de reissector verleden jaar als eerste Nederlandse brancheorganisa-tie heeft ingesteld, zal o.l.v. Prinses Laurentien van Oranje (oprichter/directeur Missing Chapter Foundation) in dialoog gaan met CEO’s. De kinderen hebben hun zomervakantie-ervaringen omgezet in duurzame tips en adviezen en leggen deze voor aan de besluitvormers binnen de branche.
Na de uitreiking van de ‘Groene Veer’(een initiatief van Travmagazine) aan een organisatie die zich verdienstelijk heeft gemaakt om meer verantwoord reizen te stimuleren, worden ook ‘Travelife’-certificaten uitgereikt. Luigi Cabrini reikt ‘Travelife Certified’ uit aan reisondernemingen die voldoen aan de hoogste duurzaamheidscriteria wereldwijd en hij reikt een Travelife bedrijfscertificaat uit aan een Nederlandse reisagent die als eerste voldoet aan tal van duurzaamheidscriteria.
De middag staat in het teken van diverse presentaties en workshops. Deze lopen uiteen van ‘Hoe ga ik om met dierenwelzijn op de bestemming?’, ‘Hoe stimuleer ik accommodaties in het buitenland?’ tot ‘Waarom moet ik mij bezighouden met verantwoord reizen?’. Reisprofessionals en andere belangstellenden uit de branche zijn van harte welkom.
Iedere reisprofessional uit de branche die met respect voor milieu, mensen, natuur en cultuur wil werken aan een duurzamere toekomst van vakanties kan zich laten enthousiasmeren en is van harte welkom bij deze dag.
Deel en print
Download Extra info