Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksANVR benoemd tot ‘Top Member’ in strijd tegen kindersekstoerisme (persbericht)

Je bent hier:
ANVR  >  Nieuws

Persbericht
ANVR benoemd tot ‘Top Member’ in strijd tegen kindersekstoerisme (persbericht)

Dinsdag 15 juli 2014
Reisbrancheorganisatie ANVR zet zich met de bij haar aangesloten reisondernemingen al jaren in om kindersekstoerisme wereldwijd te bestrijden. Samen met kinderrechtenorganisatie Ecpat Nederland heeft de ANVR al eerder The Code of Conduct, een initiatief en gedragscode van de reisindustrie, ondertekend om vervolgstappen te zetten om deze misdaad te bestrijden. De internationale organisatie The Code heeft nu besloten de ANVR de status van ‘Top Member’ toe te kennen en complimenteerde de brancheorganisatie, omdat zij zich “aantoonbaar actief inzet tegen kindersekstoerisme”.

Reisbrancheorganisatie ANVR vindt de bescherming van kinderen tegen seksuele uitbuiting in toerisme erg belangrijk. Het onderwerp krijgt dan ook structureel aandacht. Zo mogen ANVR-reisondernemingen zich uiteraard op geen enkele wijze inlaten met het organiseren of aanbieden van reizen die kindersekstoerisme ten doel hebben. Ook nemen reisondernemingen clausules op in contracten met toeleveranciers zoals hotels. Tevens informeren de reisorganisaties hun personeel en klanten over dit probleem en vragen zij reizigers vermoedens van seksueel misbruik op de bestemming te melden via www.meldkindersekstoerisme.nl.     

In de afgelopen jaren zijn in samenwerking  met het Ministerie van Veiligheid en Justitie, Koninklijke Marechaussee, Ecpat en Plan Nederland ook publiciteitscampagnes gevoerd om dit onderwerp verder onder de aandacht te brengen bij reizigers. Seksueel misbruik van kinderen in strafbaar in Nederland, ook al wordt het misdrijf in het buitenland begaan. Naast het informeren van reizigers via websites en reisgidsen organiseert de ANVR samen met Ecpat ook trainingen voor personeel van reisondernemingen hoe hiermee om te gaan.

Het is heerlijk om te genieten van een (verre) vakantie en de ANVR is trots op de erkenning van The Code (voluit: The Code of Conduct for the Protection of Children from Sexual Exploitation in Travel and Tourism,
www.thecode.org), maar de reisbranche wil samen met de reiziger er alles aan blijven doen om met respect om te gaan met de lokale bevolking op de bestemming.

 


Deel en print