Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksUitreiking ‘Groene Veer’ tijdens Vakantiebeurs (Persbericht)

Je bent hier:
ANVR  >  Nieuws

Persbericht
Uitreiking ‘Groene Veer’ tijdens Vakantiebeurs (Persbericht)

Maandag 12 januari 2015
Op woensdag 14 januari organiseert brancheorganisatie ANVR een inspirerende dag voor reisprofessionals over duurzaam toerisme en het creëren van betere vakantieplekken voor lokale bevolking en reizigers. Het meest duurzame initiatief dat reisondernemers ontwikkelen en in de praktijk brengen, ontvangt de ‘Groene Veer’.

Naast nationale en internationale sprekers die hun visie geven op zgn. ‘Better holidays’ hebben drie initiatieven zich genomineerd voor de ‘Groene Veer’.
Deze veer, een initiatief van reisvakblad TravMagazine en georganiseerd i.s.m. de ANVR, is een toerismeprijs voor bedrijven die opvallende en onderscheidende initiatieven nemen om met meer respect om te gaan met natuur, cultuur, milieu en lokale bevolking.
Kanshebbers op de felbegeerde ‘Groene Veer’ zijn: Reisbureau Travel Slide Rotterdam Airport B.V, luchtvaartmaatschappij Arkefly en als derde een samenwerkingsverband tussen hogescholen, kenniscentra en touroperators.
De jury, bestaande uit vertegenwoordigers van MVO Nederland, WNF, TravMagazine en reisondernemers, beoordeelt de inzendingen.
De (sociale) impact op lokale bevolking, milieu & natuur, maar ook de impact op de reiziger en de bedrijfseconomische impact zijn aspecten die de jury meeneemt in haar eindoordeel.

Gaat de ‘Groene Veer’ naar Reisbureau Travel Slide dat geheel papiervrij wil ondernemen (digitale reisgidsen, reisbescheiden) en de klant gecertificeerde accommodaties wil aanbieden en selectief met excursies omgaat? Gaat de prijs naar Arkefly voor de behaalde wereldwijde ISO 14001-milieucertificering, het vernieuwen van de vloot die geluids- en milieuoverlast terugbrengt en wil komen tot de laagste CO2-uitstoot per passagier per kilometer? Of wordt de veer toegekend aan een samenwerkingsverband dat een calculator voor reisbedrijven heeft ontwikkeld, een wereldwijde innovatie, waarmee de voetafdruk kan worden gemeten van een reis waardoor gericht maatregelen kunnen worden genomen?
Op woensdagochtend 14 januari tijdens de Vakantiebeurs wordt de winnaar van deze ‘Groene Veer’ bekend gemaakt.

De ANVR, samen met haar ca. 220 leden touroperators en ruim 1150 reisbureaus, zet zich al jaren in om de positieve effecten van reizen te versterken en de negatieve impact te beperken. Veel reisondernemingen hebben de afgelopen jaren ook al tal van maatregelen genomen op het gebied van vervoer, verblijf en vermaak. Zo kunnen zij aantrekkelijke bestemmingen blijven aanbieden, de lokale bevolking kan daarvan profiteren en de reiziger krijgt een (nog) leukere vakantiebeleving.