Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksUitnodiging mediaredactie: ANVR ‘Changes in Tourism’ 14 januari Vakantiebeurs

Je bent hier:
ANVR  >  Nieuws

Persbericht
Uitnodiging mediaredactie: ANVR ‘Changes in Tourism’ 14 januari Vakantiebeurs

Maandag 5 januari 2015
Graag nodigt brancheorganisatie ANVR u uit op woensdagochtend 14 januari aanwezig te zijn bij ‘Changes in Tourism’ op de Vakantiebeurs in Utrecht. Ook dit jaar is een gevarieerd programma (bijgevoegd) samengesteld met nationale en internationale sprekers die hun visie geven op duurzaam toerisme (‘Better Holidays’) en de rol van de reisbranche daarbij. Wij hopen u te mogen ontvangen op woensdag 14 januari!

ANVR-‘Changes in Tourism’ presenteert betere vakantiebestemmingen tijdens Vakantiebeurs
Tijdens de Vakantiebeurs organiseert reisbrancheorganisatie ANVR op woensdag 14 januari 2015 een inspirerende dag rond het thema ‘Changes in Tourism’ om zo uiteindelijk een (nog) betere plek te realiseren voor de lokale bevolking en een aantrekkelijkere vakantiebestemming voor de reizigers. Touroperators, reisagenten, reisbrancheprofessionals en media die betrokken zijn of zich betrokken voelen bij deze ‘Better Holidays’ zijn van harte welkom!

De ANVR organiseert in samenwerking met de Vakantiebeurs, CELTH en andere organisaties een inspirerend en gevarieerd programma.
Zo wil Ruud Welten, docent filosofie en lector ‘Ethics and Global Citizenship’, met zijn aansprekende en soms confronterende presentatie ‘Toerisme in een vloeibare samenleving’ de belangstellenden aanzetten na te denken over vervaagde grenzen tussen landen, culturen, beroepen en branches en hun rol daarin.
Een heel andere tak van sport bij het creëren van ‘betere vakantieplekken’ is: hoe ga je om met grote evenementen als het WK-voetbal 2014 in Brazilië en de Olympische Spelen 2016 in Rio de Janiero? De Braziliaanse Helena Rey van United Nations Environmental Program neemt u mee naar het speelveld van duurzaam management bij dergelijke sportevenementen.
Tenslotte willen reisprofessionals weten wat zij zelf kunnen bijdragen en welke stappen zij kunnen zetten op weg naar een betere vakantieplek. Nikki White, Head Destinations & Sustainability bij de Britse reisbrancheorganisatie ABTA, geeft praktische tips en adviezen, waarmee ondernemende reisprofessionals een nog aantrekkelijkere bestemming kunnen creëren. Zowel de consument als de lokale bevolking zullen mede daardoor een bestemming beter ervaren.

Na deze bevlogen sprekers biedt het programma nog alle tijd om te discussiëren en ervaringen uit te wisselen tijdens de aangeboden netwerklunch.
Aansluitend kunnen reisprofessionals aan de hand van workshops en verschillende presentaties verdere verdieping vinden over de meest uiteenlopende onderwerpen.