Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksANVR erkent Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators

Je bent hier:
ANVR  >  Nieuws

Persbericht
ANVR erkent Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators

Donderdag 30 april 2015
De ANVR erkent nu ook dat een touroperator die de garantieregeling van de GGTO (Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators) voert, voldoet aan de garantieverplichting als bedoeld in BW 7 artikel 7:512. Voorheen kon een touroperator zich pas aansluiten bij reisbrancheorganisatie ANVR als zij deelnemer was van SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden) of SGST (Stichting Garantiefonds Specialistische Touroperators). Dat betekent dat nu ook deelnemers van de GGTO zich kunnen aansluiten bij de brancheorganisatie.

De GGTO is in 2012 opgericht en biedt inmiddels garantie aan de klanten van meer dan 100 gespecialiseerde touroperators. Het betreffen kleine touroperators met een omzet van max. € 1 miljoen euro.
Frank Oostdam, voorzitter en directeur van de ANVR: “Met de directie van het GGTO hebben wij in de afgelopen jaren regelmatig overleg gevoerd. Het GGTO heeft zich in de afgelopen 3 jaar inmiddels bewezen als een betrouwbare garantievoorziening. We heten ze dan ook van harte welkom in de branche.”

Niet alleen de ANVR, maar ook het Calamiteitenfonds erkent dit. Klanten moeten er zeker van zijn dat hun pakketreis bij een touroperator in goede handen is. Naast SGR en SGST erkent de ANVR daarom nu ook de GGTO als voorziening voor de wettelijke garantieverplichting.

De erkenning van GGTO betekent dat GGTO-deelnemers nu ook lid kunnen worden van de ANVR. De ANVR heeft voor de kleine touroperators daarbij aantrekkelijke instaptarieven. Recent onderzoek van TNS-Nipo heeft de meerwaarde aangetoond van het ANVR-lidmaatschap voor reizigers. Zeker voor kleine ondernemingen kan dit het verschil maken tussen wel of niet boeken door de reiziger.