Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation Links25% minder tickets LH-groep verkocht in oktober door ANVR-agenten

Je bent hier:
ANVR  >  Nieuws

Persbericht
25% minder tickets LH-groep verkocht in oktober door ANVR-agenten

Maandag 9 november 2015
De verkoop van vliegtickets van de Lufthansagroep is in de afgelopen 2 maanden sterk gedaald. Steeg in oktober de totale ticketverkoop door ANVR-leden met +8,7% ten opzichte van oktober vorig jaar, voor de Lufthansagroep werd een absolute daling geregistreerd van méér dan -25%. In oktober werden totaal bijna 32.000 tickets LH-groep verkocht via ANVR-agenten. En dat is ruim -31% minder dan wanneer de LH-groep van dezelfde groei zou hebben geprofiteerd als vrijwel alle andere luchtvaartmaatschappijen.

Deze cijfers komen uit de Airline Market Share Data van de ANVR, waarin op basis van de IATA-BSP cijfers van ANVR-leden de marktaandelen van luchtvaartmaatschappijen worden berekend.
Deze cijfers zijn zeer representatief voor de totale markt, want in totaal omvat dit meer dan 80% van alle via IATA-BSP afgerekende tickets en ca. 95% van alle via IATA-agenten verkochte IATA-ticketomzet in Nederland.

In september bedroeg de daling in het aantal verkochte tickets van de LH-groep bij ANVR leden nog -5,3% bij een marktstijging van +5,2% (t.o.v. sept. ‘14). De daling heeft dus in oktober sterker doorgezet.
De forse daling van de ticketverkoop kan niet los worden gezien van de maatregel van de LH-groep, per 1 september van dit jaar, om tickets die via de reserveringssystemen van agenten worden verkocht extra te belasten met een toeslag van € 16. In de maand september werden de cijfers van de ANVR-leden nog beïnvloed door de stakingen bij Lufthansa. In de marktcijfers leidde dit tot flinke verschillen in de verkoopaantallen tussen Lufthansa, Austrian Airlines, Swiss en Brussels Airlines.
In oktober waren de verschillen veel kleiner en werd bij elke luchtvaartmaatschappij van de LH-groep een daling van meer dan -20% geregistreerd.
Voor wat betreft de totale omzet was er zowel in september (-1,2%) als in oktober (-11,4%) sprake van een absolute daling, waarbij de omzetten van andere luchtvaartmaatschappijen juist fors toenamen (+7,0% resp. +7,8%). De LH-groep loopt alleen al in de maanden september en oktober miljoenen euro mis in de Nederlandse markt.

Deel en print