Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksANVR viert 50 jaar ‘ondernemers in reizen’

Je bent hier:
ANVR  >  Nieuws

Persbericht
ANVR viert 50 jaar ‘ondernemers in reizen’

Dinsdag 16 februari 2016
Reisbrancheorganisatie ANVR viert op 17 februari haar 50e verjaardag. Sinds 1966, met de opkomst van het georganiseerde reizen, werkt de ANVR met de bij haar aangesloten reisondernemingen aan kwaliteit, zekerheid en garanties voor de consument en vertegenwoordigt zij inmiddels zo’n 270 touroperators en 1200 (zaken)reisbureaus.

​Het aantal nieuwe leden blijft in al die jaren groeien. Frank Oostdam, directeur ANVR: “Het is goed te zien dat niet alleen reisondernemingen uit de ‘traditionele’ hoek zich aansluiten bij onze brancheorganisatie, maar steeds vaker ook grote online verkopers, specialisten en kleinere nichespelers. We willen er zijn voor iedereen die reisproducten aanbiedt; voor alle ‘ondernemers in reizen’.” De bekendheid van het ANVR-logo, een officieel keurmerk, lijkt daarbij voor potentiële leden een belangrijke rol te spelen.

Uit eerder onderzoek is namelijk gebleken dat de consument bekend is met het ANVR-logo (92%).
Zo letten 2 van de 5 reizigers bij het boeken van een reis zelfs àltijd op het logo; niet alleen traditionele boekers (54%), maar ook zij die via internet zelf een reis samenstellen (33%). En dat de Nederlander reislustig is, laten de cijfers wel zien. Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen en het aantal boekingen in januari ligt al +3,5% hoger dan vorig jaar die maand. De reisbranche ziet het consumentenvertrouwen na jaren weer stijgen.

De ANVR heeft ter gelegenheid van haar 50e verjaardag haar website en het bekende logo getransformeerd: fris en met een moderne uitstraling. Potentiële reizigers kunnen nu gemakkelijk, snel en altijd up-to-date op www.anvr.nl precies zien welke reisondernemingen lid zijn en voldoen aan de gestelde eisen. En in een dynamische wereld is het goed te weten wat het reisadvies is voor jouw bestemming, welke gezondheidsmaatregelen je het beste kunt nemen en tal van andere tips om een leuke vakantie te hebben. De ANVR is een officieel keurmerk en de consument ervaart dat ook zo.


Deel en print
Gerelateerde Tags