Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksVolmondig 'ja' tegen 2-weekse meivakantie

Je bent hier:
ANVR  >  Nieuws

Persbericht
Volmondig 'ja' tegen 2-weekse meivakantie

Maandag 4 april 2016
Onder vakantieboekende consumenten heeft GfK een steekproef gehouden. Deze potentiële reizigers kregen de vraag voorgelegd of de 2-weekse meivakantie die veel scholen hanteren aanleiding is tot het boeken van een buitenlandse vakantie in de periode eind april/begin mei. Bijna 40% beantwoordde deze vraag met een volmondig 'ja'.

Deze reactie verbaast de ANVR niets. Bij de reisbrancheorganisatie zijn zo'n 275 reisorganisatoren en 1100 reisbureaus aangesloten. Frank Oostdam, directeur van de dit jaar 50-jarige ANVR: "Wij pleiten al langer voor het invoeren van een centraal vastgestelde 2-weekse meivakantie. Ook het rapport van Regioplan dat al eerder in opdracht van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap is gepubliceerd om de huidige regelingen onder de loep te nemen, laat zien dat er een breed draagvlak is voor een verplichte 2-weekse meivakantie".
Staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs heeft eerder in de media al laten weten voorstander te zijn en mogelijk 2 weken landelijk vast te leggen, waarmee hij ook de ouders tegemoet komt.

Ook de boekingen in de afgelopen maand laten in de GfK/ANVR Travelscan, een boekingsstatistiek, zien dat de meimaand de meest populaire maand was om een vakantie te boeken.


Deel en print
Gerelateerde Tags