Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation Links50-jarig ANVR apetrots op winnen prestigieuze award wereldwijd

Je bent hier:
ANVR  >  Nieuws

Persbericht
50-jarig ANVR apetrots op winnen prestigieuze award wereldwijd

Donderdag 7 april 2016
Reisbrancheorganisatie ANVR, die dit jaar haar 50-jarig bestaan viert, wint op het gebied van innovatie wereldwijd de 1e  prijs van de prestigieuze ‘Tourism for Tomorrow’-awards die donderdag 7 april zijn uitgereikt in het Amerikaanse Dallas.

Innovation Award.png 

"Uit maar liefst 157 nationale en internationale inzendingen is onze carbon calculator, waarmee reisondernemingen nauwkeurig de CO2-vakantievoetafdruk kunnen meten, door een internationale 20-koppige jury gekozen tot het beste initiatief van de wereld.
En natuurlijk zijn wij daar apetrots op", roept vanuit Dallas een opgetogen Frank Oostdam, directeur ANVR. Oostdam en ANVR-manager duurzaam toerisme Gerben Hardeman mochten namens de NHTV en tal van andere met de brancheorganisatie samenwerkende partners de prijs hoogstpersoonlijk in ontvangst nemen.
 
"Wij verwachten dat er vanuit nationale en internationale reisondernemers voor deze voor de wereld unieke vakantievoetafdruk-calculator veel belangstelling bestaat, omdat deze calculator ook internationaal is te gebruiken. Reisondernemingen kunnen hiermee de reis zó samen stellen dat deze zo min mogelijk effect heeft op het klimaat", aldus een enthousiaste Oostdam.

Deze online calculator -die net zijn testfase goed heeft doorstaan- meet niet alleen de uitstoot van vliegreizen, maar ook van een 20-tal andere wijzen van vervoer plus meer dan een half miljoen accommodaties wereldwijd, lokale excursies, transfers, etc. Het gaat ook niet alleen om losse onderdelen van een reis, maar zelfs totale pakketreizen kunnen zo worden gewogen. Inmiddels zijn tal van ANVR-reisorganisaties hiermee aan de slag.

De award, een initiatief van de World Travel Tourism Council en bestemd voor het beste en meest toonaangevende initiatief op het gebied van verantwoord reizen, behoort tot de hoogste onderscheidingen in de reisindustrie en vertegenwoordigt de gouden standaard in duurzaam toerisme.  De ontwikkeling van deze calculator is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met NHTV internationaal hoger onderwijs Breda, Climate Neutral Group, Hogeschool Zeeland, Eceat, iBuildings, ANVR en tal van andere toeristische bedrijven.


Deel en print
Gerelateerde Tags