Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation Links'Mensenrechten en toerisme’: ANVR-primeur op Vakantiebeurs

Je bent hier:
ANVR  >  Nieuws

Persbericht
'Mensenrechten en toerisme’: ANVR-primeur op Vakantiebeurs

Donderdag 22 december 2016
ANVR-reisondernemingen zetten zich al vele jaren in om natuur, milieu, cultuur en de lokale bevolking op een bestemming een duidelijke, verantwoorde plaats te geven binnen het toerisme. Reisbrancheorganisatie ANVR en de zo’n 275 touroperators en 1000 (zaken)reisagenten bij haar aangesloten, willen woensdag 11 januari op de Vakantiebeurs in Utrecht een volgende stap zetten met ‘mensenrechten en toerisme’, de menselijke kant bij het reizen.

De ANVR beseft zich dat ‘mensenrechten’ een gevoelig onderwerp is, maar ziet ook dat de Nederlandse reisbranche hierin haar verantwoordelijkheid moet nemen.
Frank Oostdam, directeur ANVR: “Natuurlijk is hiervoor een sector overstijgende en internationale aanpak nodig en kunnen we dit niet alleen. We hebben ons inmiddels al wel aangesloten bij het internationale initiatief van de 'Round Table of Human Rights in Tourism'.”

Op de Vakantiebeurs zullen nationale en vooral internationale sprekers vanuit Duitsland, Zwitserland en Verenigd Koninkrijk deze menselijke kant van het reizen belichten. Aan de hand van speciaal ontwikkelde tools, checklists en handige informatie voor reisprofessionals om tot oplossingen te komen, wil de ANVR de bij haar aangesloten reisondernemingen laten zien hoe zij ‘mensenrechten’ bij hun toeristische activiteiten kunnen betrekken.
Bij dit sociale aspect gaat het om het creëren van betere plekken voor mensen die op de bestemmingen leven, wonen en werken.