Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksReisondernemers onverminderd optimistisch

Je bent hier:
ANVR  >  Nieuws

Persbericht
Reisondernemers onverminderd optimistisch

Dinsdag 10 januari 2017
Het vertrouwen van ondernemers in de reiswereld blijft groot, zo blijkt uit de ‘Trust in travel’ vertrouwensindex die reisbrancheorganisatie ANVR i.s.m. ABN Amro dinsdag presenteerde tijdens de Vakantiebeurs in Utrecht. In dit opzicht steekt reisondernemend Nederland, ondanks de geopolitieke spanningen, met kop en schouders uit boven andere zakelijk dienstverleners.

​In de vertrouwensindex die ANVR en ABN Amro nu voor de tweede keer presenteren geven reisondernemers aan hoe zij de afgelopen periode hebben gepresteerd zowel inhoudelijk als bedrijfsmatig en wat zij verwachten dat reizigers de komende maanden gaan doen.

De verwachtingen voor het komende zomerseizoen blijken bij reisondernemers hoog gespannen. Frank Oostdam, directeur ANVR: "We zien om ons heen niet alleen het consumentenvertrouwen toenemen. Het inhoudelijke vertrouwen bij onze reisondernemers als het gaat om investeringen in nieuwe bestemmingen en klantloyaliteit is met 21,4 ook hoog te noemen. Terwijl andere zakelijk dienstverleners blijven steken op 8,4 laat ook de bedrijfsmatige index van reisondernemers voor de eerste helft van 2017 een stijging zien: van 20 naar 28,7."  

De verwachte marktverschuivingen in de reisbranche zijn overwegend dezelfde als tijdens de eerste meting een half jaar geleden: een sterke groei van maatwerk en vliegreizen. Het al eerder gepubliceerde 'Travel Experience Tomorrow'-rapport  waarin de ANVR uitgebreid ingaat op de verschillende behoeftes en gedragingen van de toekomstige reiziger bevestigt deze behoefte van reizen op maat.

Per saldo, het verschil tussen reisondernemers die meer of juist minder scoren, verwacht 85% tot 90% van de reisondernemers groei.
Reisondernemend Nederland is echter niet geheel zonder zorgen.  Zoals te verwachten viel, nemen klantgesprekken over veiligheid en reizen toe. Daarnaast spreekt een deel van de reisorganisaties zijn zorgen uit over een in 2018 in te voeren nieuwe wet op de pakketreizen.   

Per saldo presteerden ANVR-reisondernemers beter dan ze aanvankelijk zelf dachten. Hun terugblik over het afgelopen seizoen was positiever dan de verwachtingen die men daar een half jaar geleden over had. Vertrouwen in de komende maanden is er volop.


Deel en print