Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksANVR wijst de weg

Je bent hier:
ANVR  >  Nieuws

Persbericht
ANVR wijst de weg

Dinsdag 18 april 2017
Onlangs heeft ANVR bij leden reisondernemingen de training 'leading the way' gelanceerd. De inspirerende online training helpt gidsen en reis(bege)leiders om kennis over ‘Better holidays’ in de praktijk te brengen.

​Vanaf het begin zijn de deelnemende gidsen en reisleiders enthousiast van start gegaan. Ondertussen hebben al 150 reisleiders en gidsen de training succesvol afgerond. Met deze bagage kunnen ze goed voorbereid op weg om vakantiegangers nog leukere en betekenisvolle ervaringen op te laten doen met respect voor de prachtige natuur, cultuur en de mogelijkheid in contact te komen met de mensen die er leven.

Eén van de lokale reisleiders Barry Perdana uit Indonesië zegt over de training: "Ik ervaar deze training als zeer waardevol en kon deze training online volgen vanuit mijn woonplaats in Lombok. Ik heb nieuwe inzichten verkregen o.a. in de communicatie en kan dit meteen toepassen tijdens mijn Nederlandse groepsreizen".

Ook de Nederlandse reisbegeleider Sylvia Timmermans reageert positief op de training:

"Ook al denk je al veel te weten en liggen veel dingen voor de hand toch word je verrast met wat je niet weet en wat je zelf en met je groep nog meer kunt doen op het gebied van duurzaamheid tijdens een reis".

Uit de deelnemersevaluatie onder 150 deelnemers blijkt een hoge waardering en de toepasbaarheid van de training in de praktijk. Gerben Hardeman, verantwoordelijk voor 'Better holidays'-programma bij de ANVR, is heel blij met de eerste resultaten en de waardering voor de training: "uiteindelijk gaat het om betere plekken en ervaringen voor de 'locals' en de vakantiegangers. De gidsen en reisleiders kunnen de opgedane kennis de volgende dag in de praktijk brengen en met hun passie en enthousiasme de vakantiegangers volop laten genieten van de geschiedenis, cultuur en omgeving".


Deel en print