Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksANVR: géén boycot van KLM

Je bent hier:
ANVR  >  Nieuws

Persbericht
ANVR: géén boycot van KLM

Dinsdag 21 november 2017
De Telegraaf pakt vandaag groot uit met een verhaal dat de reisbranche zint op een boycot van KLM. Dit zou zijn gebleken op het ANVR Congres in Sevilla. Wij wijzen er op dat dit volstrekt onjuist is.

​Op het ANVR Congres, afgelopen dagen in Sevilla, heeft voorzitter Frank Oostdam op geen enkele wijze gesuggereerd om de KLM te boycotten of zelfs hierop gezinspeeld. Elke deelnemer aan het ANVR Congres kan dit bevestigen.
De ANVR is het niet eens met deze toeslag, omdat de door KLM voorgestelde GDS toeslag, naar mening van de ANVR, een neutrale, transparante prijsvergelijking voor consumenten bemoeilijkt. KLM gaat een mogelijkheid bieden om de GDS-toeslag te vermijden door een zgn. NDC-API-tool aan reisagenten beschikbaar te stellen.
Het maakt het vergelijken met andere airlines er niet makkelijker op, maar het is dan niet zo dat per definitie de agent duurder wordt dan KLM. De ANVR bespreekt met KLM om een zo'n goed mogelijke boekings'tool' voor de reisagent beschikbaar te krijgen. Het collectief boycotten van de KLM heeft geen zin, is niet toegestaan en ook zeer onverstandig. De Telegraaf is naar onze mening met dit verhaal volledig uit de bocht gevlogen.


Deel en print