Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksTravelife blaast prijswinnende CO2-calculator nieuw leven in

Je bent hier:
ANVR  >  Nieuws

Persbericht
Travelife blaast prijswinnende CO2-calculator nieuw leven in

Donderdag 17 mei 2018
Het internationale Travelife -dat reisondernemers wereldwijd helpt om hun reizen te verbeteren voor zowel de lokale bevolking en het milieu, als de reiziger- heeft de CO2-calculator Carmacal opgenomen in hun programma. Daarmee is een enorme stap gezet op het gebied van verantwoord reizen, want nu kunnen ook internationale reisbedrijven nauwkeurig de CO2-reisvoetafdruk meten en waar mogelijk beperken.

                     TravelTomorrow_klein.jpg
Carmacal, de calculator om de CO2-reisvoetafdruk nauwkeurig in kaart te brengen, heeft eerder wereldwijde erkenning gekregen door uit handen van de World Travel Tourism Council én de World Tourism Organisation van de Verenigde Naties internationale innovatie-awards te mogen ontvangen.

"Maar dat het winnen van deze prestigieuze awards geen garantie biedt voor succes, bleek verleden jaar", aldus Frank Oostdam, directeur ANVR. "De Nederlandse reissector zelf is namelijk te klein om een dergelijk initiatief financieel levensvatbaar te maken, waardoor we moesten besluiten dit prachtige initiatief even in de kast te zetten. Maar samen met Travelife, waarmee we al jaren samenwerken op het gebied van verantwoord toerisme, en met dank aan het ANWB Innovatiefonds kunnen we nu gelukkig de calculator verder doorontwikkelen en internationaal vermarkten."

Naut Kusters, directeur Travelife, voegt daar enthousiast aan toe: "Carmacal is echt een perfecte aanvulling op het bestaande Travelife-programma, waarmee reisondernemers worden geholpen om tal van maatregelen te nemen op het gebied van vervoer, verblijf en vermaak waaruit een reis bestaat. Nu wordt deze calculator wereldwijd beschikbaar voor honderden bij Travelife aangesloten reisorganisaties."

Het idee en de ontwikkeling van deze CO2-reisvoetafdruk-calculator, Carmacal, is bedacht door NHTV Breda University of Applied Sciences en tot stand gekomen in samenwerking met Climate Neutral Group, Hogeschool Zeeland, ECEAT, iBuildings en toeristische bedrijven.