Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksReisondernemers positief de zomer in

Je bent hier:
ANVR  >  Nieuws

Persbericht
Reisondernemers positief de zomer in

Dinsdag 17 juli 2018
Ondernemers in de reissector zijn zeer positief gestemd (+33) en het vertrouwen groeit alleen maar (+39), blijkt uit 'Trust in Travel'; de vertrouwensindex die reisbrancheorganisatie ANVR elk half jaar uitvoert.

Reisondernemers verwachten deze zomer beduidend positievere (+39) resultaten te kunnen behalen dan de zakelijke dienstverlening (+17) verwacht, laat de vertrouwensindex zien. Dit groeiende vertrouwen ligt volgens de meeste reisbedrijven vooral aan meer reizigers die meer boeken en meer besteden per boeking. En dat er deze zomer meer geboekt wordt dan vorig jaar zomer laat ook de ANVR/GfK Travelscan zien met +2,5% meer boekingen. Deze positieve ontwikkelingen hebben er tevens voor gezorgd dat 33% van de ondernemers extra personeel heeft aangenomen.

Frank Oostdam, directeur ANVR: "Weliswaar stapt de reiziger vaker in het vliegtuig, maar zo'n 58% van de ondernemers merkt wel dat de belangstelling voor meer verantwoord reizen toeneemt bij de bewuste reiziger en dat deze er ook vaker naar vraagt. Een lichte verschuiving van vliegtuig naar trein is bij 16% van de ondernemers merkbaar, maar helaas gaat de ontwikkeling van het treinvervoer te langzaam om al echt een uitgesproken alternatief te kunnen zijn. Uiteraard blijven we als ANVR met 'Better holidays' werken aan meer verantwoord reizen."

Dat reisondernemers positief zijn en vertrouwen hebben in de groei wordt ook duidelijk als je ziet dat bijna de helft van deze bedrijven voor komende winter van plan is te investeren in nieuwe bestemmingen. Zij willen daarnaast voor op korte en (middel)lange afstanden nieuwe reisarrangementen ontwikkelen.


Deel en print