Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation Links​SNP Natuurreizen: winnaar ‘Sustainable Travel Award 2019’

Je bent hier:
ANVR  >  Nieuws

Persbericht
​SNP Natuurreizen: winnaar ‘Sustainable Travel Award 2019’

Maandag 28 januari 2019
Tijdens het Reisgala in 'Hotel van Oranje' in Noordwijk is zaterdagavond 26 januari de felbegeerde 'Sustainable Travel Award', de nationale duurzaamheidsprijs van de reissector, uitgereikt aan SNP Natuurreizen. Met de Carmacal-calculator heeft SNP haar volledige reisaanbod van 780 pakketreizen doorberekend om zo de CO2-uitstoot verder terug te dringen.

          SNP_Winnaar_STA-award_2019.jpg
Een trotse Gert Nieuwboer, directeur SNP Natuurreizen, ontving uit handen van Gerben Hardeman, verantwoordelijk voor Travel Tomorrow bij ANVR, de 'Sustainable Travel Award'. SNP Natuurreizen kan, als het gaat om het terugdringen van CO2-uitstoot bij reizen, een echte koploper en ambassadeur worden genoemd. Zij proberen de CO2-voetafdruk van de door haar aangeboden reizen tot een minimum te beperken. Nieuwboer: "Super trots om deze prijs in ontvangst te nemen; ik zie het als een erkenning voor het vele werk dat wij met ons team hebben gedaan om de CO2-voetafdruk van al onze reizen te berekenen, te communiceren en ook daadwerkelijk te reduceren."

Na het beschikbaar komen van Carmacal, een calculator om de CO2-reisvoetafdruk in kaart te brengen, heeft SNP direct haar volledige reisaanbod (780 verschillende pakketreizen) nauwkeurig doorgerekend. Dit 'monnikenwerk' is in 2018 geïmplementeerd in alle SNP-reispresentaties op internet. Zo kun je als reiziger bewust kiezen voor een vlucht, trein of auto en maakt deze reisorganisatie het de klant makkelijk door CO2-emissies van de reis te compenseren en in de prijs op te nemen. De calculator heeft zich al bewezen, want deze Carmacal heeft eerder wereldwijde erkenning gekregen met een innovatie-award van de World Travel Tourism Council én de World Tourism Organisation van de Verenigde Naties.

SNP onderscheidde zich met dit project van de tien overige, veelbelovende projecten en initiatieven op gebied van 'Better holidays'.  Na presentatie van de tien aan de vijfkoppige jury (Louis Frankenhuis - ondernemer/adviseur, Michel Schuurman - MVO Nederland, Carinha Uytterhoeven - Vakantiebeurs, Sofie Smets - TravMagazine en Mirjam Dresmé - ANVR) eindigde SNP met twee andere finalisten: Fox Verre Reizen van ANWB (plasticproject op Bali) en Riksja Travel (Sociale impact project met de Wakibi-community). Uiteindelijk mocht SNP de winnende award, geïnitieerd door ANVR en TravMagazine, in ontvangst nemen.


Deel en print