Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksReissector komt bij annuleren of omboeken reis met Corona-voucher

Je bent hier:
ANVR  >  Nieuws

Persbericht
Reissector komt bij annuleren of omboeken reis met Corona-voucher

Zaterdag 14 maart 2020
Op vakantie willen we allemaal …. maar velen nu even niet. Om reizigers tegemoet te komen, is de ANVR blij dat zij samen met garantiefonds SGR een creatieve mogelijkheid kan bieden bij het omboeken of annuleren van de reis.

De reisbranche wordt op dit moment zwaar getroffen, waarbij de reiziger niet kan genieten van zijn geboekte reis. Om de reiziger à la minute terug te betalen, kan de reisonderneming met cashflow-problemen te maken krijgen. Om dit te voorkomen heeft reissector ANVR samen met SGR de Corona-voucher in het leven geroepen. Deze valt dan ook onder dekking van dit garantiefonds, waardoor reizigers de zekerheid houden dat hun reeds betaalde reissom veilig is gesteld. Op een tijdstip waarop de reiziger weer aan vakantie denkt -wel binnen 1 jaar na uitgifte- kan hij deze voucher, die alleen kan worden uitgegeven door deelnemers aan SGR en voldoen aan de door SGR gestelde eisen, inwisselen bij de ANVR-reisonderneming waar hij deze voucher heeft ontvangen.

ANVR en SGR willen hiermee zowel de reiziger de mogelijkheid bieden om op een later tijdstip de reis van zijn leven te maken als de reisonderneming de mogelijkheid geven in deze bizarre situatie zijn reisonderneming gezond te houden. Op www.anvr.nl staan tal van antwoorden op veel vragen die reizigers hebben rondom het Corona-virus en reizen.