Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksReisbedrijven bieden vakantietesten aan voor een prikkie

Je bent hier:
ANVR  >  Nieuws

Persbericht
Reisbedrijven bieden vakantietesten aan voor een prikkie

Woensdag 16 juni 2021
Reisbranche ANVR ziet dat steeds meer Nederlanders voor deze zomer een vakantie boeken naar het buitenland nu dat ook steeds meer landen bereisd kunnen worden en het reisadvies per individueel land wordt bepaald. Met het ‘Digitaal Corona Certificaat’ (DCC) zonder al teveel beperkende maatregelen of aanvullende eisen wordt vrij reizen binnen Europa eindelijk weer mogelijk. En moet je je laten testen, omdat je nog niet volledig bent gevaccineerd, dan bieden ANVR-reisbedrijven deze testen aan tegen gereduceerd tarief.

​Boekten Nederlanders tot voor kort nog mondjesmaat hun zomervakantie; de reissector ziet dat de boekingen duidelijk aantrekken al is het nog niet te vergelijken met de periode vóór corona. Met het afschaffen van het generieke reisadvies en het bepalen van een individueel reisadvies per land verwacht de reissector dat steeds meer vakantiebestemmingen het veilige predicaat 'geel' of zelfs 'groen' krijgen. Bij een individuele beoordeling per bestemming, vindt de ANVR, hoeft dan ook geen onderscheid te worden gemaakt tussen landen binnen of buiten de EU, zodat ook een aantal verre bestemmingen bereisd mogen worden. "Het maakt namelijk niet uit wáár je naar toe gaat, maar hóe je je gedraagt. En dat geldt voor 'jong en oud', alleen met gezond verstand kunnen we met elkaar bestemmingen op geel krijgen en houden", aldus de ANVR.   


Nog niet iedereen kan of wil gevaccineerd zijn als de vakantieperiode aanbreekt, maar ook testen kan  dan uitkomst bieden. Frank Oostdam, voorzitter ANVR: "Wij vinden, in navolging van andere Europese landen, dat een benodigde test gratis zou moeten worden verstrekt, omdat deze maatregel uiteindelijk wordt opgelegd vanuit de overheid. Voor deze testen, welke je ook nodig hebt voor jouw bestemming, werken wij samen met coronatest2travel.nl, een initiatief van Lead Healthcare en Care4homecare, dat volgens de richtlijnen van het RIVM werkt."

Boekers van ANVR-pakketreizen, maar ook mensen die er op de bonnefooi op uittrekken kunnen vanaf woensdag 16 juni 2021 gebruikmaken van deze samenwerking en profiteren van het sterk gereduceerde tarief. De reissector wil, na praktisch 15 maanden te hebben stil gelegen, er alles aan doen om voor iedereen deze zomer reizen weer mogelijk te maken; veilig en verantwoord.

                                                            --------------------------------------------

Samenwerking
De ANVR werkt samen met Coronatest2travel, een initiatief van Lead Healthcare en Care4homecare. Reizigers kunnen zich voor aanvang van hun reis laten testen in Nederland op COVID-19 met een PCR-test of snelle antigeen test. Gecertificeerde medewerkers nemen de test af conform de geldende veiligheidsprotocollen. Lead Healthcare en Care4homecare hebben sinds het begin van de pandemie ervaring met testen en daarvoor reeds tientallen jaren ervaring in de zorg.  Deel en print
Gerelateerde Tags