Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation Linksinformatie

Je bent hier:
ANVR  >  Presentaties
Riksja Travel winnaar Sustainable Travel Award 2020

Tijdens het Reisgala in Hotel van Oranje in Noordwijk de Sustainable Travel Award 2020 uitgereikt aan Riksja Travel. De Sustainable Travel Award was voor Riksja Travel, voor het project 'Impact Inside Out' waarmee Riksja consumenten wil verbinden als het gaat om de bewustwording van duurzaam en verantwoord reizen.

Hieronder vind je een overzicht van de winnaar en een aantal andere inspirerende inzendingen die je kunnen helpen bij het in de praktijk brengen van verantwoord toerisme in de praktijk

Winnaar  'Impact Inside Out' van Riksja Travel
Riksja Travel wil met het project 'Impact Inside Out' een gezicht geven aan de verschillende programma's die zij hanteren. Met dit project beoogt Riksja mensen meer te verbinden aan de wereld van duurzaam en verantwoord reizen en bewustzijn hierin te creëren; een wereld die niet voor iedereen even toegankelijk is en waar voor veel mensen maar moeilijk grip op te krijgen is. Met dit doel reisde een team van Riksja Travel af naar India en later ook naar Griekenland om met eigen ogen te zien wat de sociale impact is van verschillende programma's die zij ter plaatse ondersteunen. De resultaten zijn gevangen in de beknopte, maar zeer toegankelijke documentairereeks 'Verantwoord reizen, hoe doe je dat?' die vervolgens is en wordt gedeeld met reizigers, werknemers, professionals en de reisbranche.
                            sustainable_travel_award_2020.jpg
Op de foto van links naar rechts : Fenny Koppen (Riksja Travel), TJ van Apeldoorn (TravMagazine), Kyriël van der Sloot (Riksja Travel)

1. Sociale impact met CO2-compensatie
Reizen kan de wereld mooier maken, als dit verantwoord gebeurt. Maar hoe doe je dit wanneer je als reisorganisatie duizenden mensen met het vliegtuig op reis stuurt? In de minidocumentaire 'Surviving the smoke' geeft Riksja Travel een kijkje in een van de CO2-compensatieprojecten die zij steunen (efficiënte kooktoestellen in India) en de sociale impact die daarmee wordt bereikt.

https://youtu.be/C_4qjGcaj0Q

2. Het effect van microfinanciering op kleine ondernemers
Al enkele jaren geeft Riksja Travel reizigers de mogelijkheid om via microfinancieringsorganisatie Wakibi een lening te verstrekken aan ondernemers wereldwijd. Maar wat is daar het effect van? Hoe groot is de impact eigenlijk op deze ondernemers en hun omgeving? In de minidocumentaire 'Small loans, big dreams' laat Riksja zien wat de sociale impact is die je kunt bereiken met microfinanciering.

https://youtu.be/zZqC2E0cA8k

3. Effect van strijd tegen mensenhandel en kinderprostitutie in beeld gebracht
Via haar eigen stichting Soulventure, ondersteunt Riksja Travel diverse lokale projecten wereldwijd, zo ook het project van stichting Odanadi in India. Ver buiten het oog van vele reizigers die het land jaarlijks ontvangt, wordt door stichting Odanadi dag in dag uit gevochten tegen de duistere wereld van mensenhandel en kinderprostitutie. In de minidocumentaire 'Behind the walls' laat Riksja zien wat de impact is van zo'n stichting op deze grote Problematiek.

https://youtu.be/sLvUDq3gCIo 

4. Happy Caravan – School of hope
Ook in Griekenland steunt Riksja Travel sociale projecten. Happy Caravan biedt onderwijs en sociale steun aan kinderen en hun families in vluchtelingenkampen. In de minidocumentaire ‘School of hope’ laat Riksja zien hoe belangrijk het is dat kinderen toegang hebben tot onderwijs en de impact die het heeft om dit soort projecten te steunen.


https://youtu.be/L0O0f-uVpvQ


Overige inspirerende inzendingen Sustainable Travel Award 2020 (in alfabetische volgorde):

                                  BH TM.png