Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Intranet

Skip Navigation Linksdetail

Je bent hier:
ANVR  >  Reisinformatie
Ministerie BuZa
Calamiteitenfonds
Aanvullende info
Grensdocumenten
Gezondheid
Klimaat
9a9ed334-e296-448c-91a0-88e491d099fa

 Reisinformatie

Turks- en Caicoseilanden (GB)

Ministerie Buitenlandse Zaken
Calamiteitenfonds
Er is geen informatie van het calamiteitenfonds beschikbaar.
Zie voor algemene informatie: www.calamiteitenfonds.nl.
Aanvullende info
Bron: LCR | Laatst gewijzigd: 05-03-2015

Aanvullende gezondheidsinformatie d.d. 17-12-2014: Chikungunya uitbraak in het Caribisch gebied en Suriname
Bron: LCR

Sinds december 2013 is er een chikungunya-uitbraak gaande in het Caribisch gebied. Chikungunya is een infectieziekte die, net als dengue of knokkelkoorts, wordt veroorzaakt door een virus. Dit virus wordt overgedragen door muggen die vooral overdag steken. Gemiddeld 3 tot 7 dagen na besmetting door een muggensteek ontstaan de eerste ziekteverschijnselen zoals plotseling opkomende hoge koorts, ernstige spier- en gewrichtspijn, hoofdpijn, lichtschuwheid en uitslag. Deze ziekteverschijnselen verdwijnen meestal binnen 1-2 weken. De gewrichtspijnen kunnen lang aanhouden (maanden tot jaren).

Sinds eind juni 2014 zijn er ook meldingen van chikungunya in Suriname en er is sinds augustus 2014 sprake van een toename van het aantal chikungunya patiënten in het Caribisch gebied, waaronder Turks- en Caicoseilanden. De uitbraak is nog steeds gaande.

Om u te beschermen tegen muggenbeten wordt geadviseerd om bedekkende kleding te dragen en de onbedekte huid in te smeren met een muggenwerend middel dat DEET bevat. Zowel overdag als ’s avonds.

Voor meer informatie, zie de RIVM website .

ANVR tegen seksueel misbruik kinderen
Seksuele uitbuiting van kinderen komt in principe overal ter wereld voor; in sommige landen meer (zichtbaar) dan in andere landen. De ANVR voert samen met het Ministerie van Veiligheid en Justitie, politie, Koninklijke Marechaussee, ECPAT, Terre des Hommes, Plan Nederland en Free a Girl de campagne ‘Don’t Look Away’, gecoördineerd door ECPAT. ECPAT voert campagne in meer dan 80 landen tegen commerciële seksuele uitbuiting van kinderen, ofwel kinderprostitutie, kinderporno en kinderhandel voor seksuele doeleinden.

ANVR leden:
- mogen zich op geen enkele wijze inlaten met het organiseren en aanbieden van reizen die mede kinderprostitutie ten doel hebben;
- zorgen ervoor dat zij contracten met hotels kunnen opzeggen indien deze gelegenheid geven;
- zullen waar nuttig en/of noodzakelijk informatie over de problematiek van kindermisbruik verstrekken aan reizigers, hetzij schriftelijk, hetzij mondeling via de reisleiding.

Bestel hiervoor gratis flyers via info@ecpat.nl of download campagnemateriaal.

Seksueel misbruik van kinderen is strafbaar, ter plaatse en in Nederland. Ook al werd het misdrijf in het buitenland begaan, aangifte in Nederland is (nog) mogelijk. Wij roepen iedereen op alert te zijn en vermoedens van kindermisbruik te melden bij www.meldkindersekstoerisme.nl.
Gezondheid
Er is geen gezondheidsinformatie beschikbaar.
Zie voor algemene informatie: LCR.
Klimaat

Weerstation TURKS ISLAND

Maand T Gem Zon Regen T W
Januari  25  26 
Februari  26  25 
Maart  26  25 
April  27  26 
Mei  28  27 
Juni  29  27 
Juli  29  27 
Augustus  30  28 
September  30  28 
Oktober  29  28 
November  27  27 
December  27  26