Bron:
LCR
|
Laatst gewijzigd: 31-10-2019
Aanvullende informatie Grensdocumenten
Voor Turkije is een e-visum verkrijgbaar via
www.evisa.gov.tr/nl/ De kosten zijn $ 35 p.p. (ca. € 32).
Op deze website staat ook vermeld voor welke andere nationaliteiten het e-visum beschikbaar is. Het e-visum is zes maanden geldig, met een maximaal verblijf van 90 dagen. Voor de betaling van het e-visum is een Mastercard of Visa credit/debit kaart nodig. Het aanvragen van een e-visum neemt ca. drie minuten in beslag.
Nederlandse reizigers kunnen tot nader order een regulier visum kopen bij binnenkomst in Turkije. De kosten hiervan zijn hoger dan het vooraf aanvragen van een online e-Visa. Bovendien moet er rekening mee worden gehouden dat deze mogelijkheid wordt stopgezet met een aankondigingsdatum op korte termijn. Het is daarom aan te bevelen het visum vooraf aan te schaffen.
Reizigers vinden meer informatie over het e-visum op http://www.welkominturkije.nl/praktisch/visa/. Op deze pagina staat onder meer de Q&A met de meest gestelde vragen omtrent het e-visum en een Nederlandstalig stappenplan voor het aanvragen van het digitale visum.
Het E-visum kan alleen worden aangevraagd voor een toeristisch of zakelijk bezoek aan Turkije dat niet langer duurt dan 90 dagen. Hiervoor is vereist:
- een paspoort of identiteitskaart, dat minstens 60 dagen geldig is na de vervaldatum van het het e-Visa, met minimaal één lege visumpagina (voor reizigers met een Nederlandse nationaliteit).
- bewijs van voldoende financiële middelen
- doorreis- of retourtickets
- bewijs van een hotelreservering
- alle vereiste documenten voor de volgende bestemming.
Voor een langer verblijf dan 90 dagen of voor studie of werk moet een visum worden aangevraagd via het Turkse consulaat in Rotterdam.
ANVR tegen seksueel misbruik kinderen
Seksuele uitbuiting van kinderen komt in principe overal ter wereld voor; in sommige landen meer (zichtbaar) dan in andere landen. De ANVR voert samen met het Ministerie van Veiligheid en Justitie, politie, Koninklijke Marechaussee, ECPAT, Terre des Hommes, Plan Nederland en Free a Girl de campagne
‘Don’t Look Away’, gecoördineerd door
ECPAT. ECPAT voert campagne in meer dan 80 landen tegen commerciële seksuele uitbuiting van kinderen, ofwel kinderprostitutie, kinderporno en kinderhandel voor seksuele doeleinden.
ANVR leden:
- mogen zich op geen enkele wijze inlaten met het organiseren en aanbieden van reizen die mede kinderprostitutie ten doel hebben;
- zorgen ervoor dat zij contracten met hotels kunnen opzeggen indien deze gelegenheid geven;
- zullen waar nuttig en/of noodzakelijk informatie over de problematiek van kindermisbruik verstrekken aan reizigers, hetzij schriftelijk, hetzij mondeling via de reisleiding.
Bestel hiervoor gratis flyers via
info@ecpat.nl of download
campagnemateriaal.
Seksueel misbruik van kinderen is strafbaar, ter plaatse en in Nederland. Ook al werd het misdrijf in het buitenland begaan, aangifte in Nederland is (nog) mogelijk. Wij roepen iedereen op alert te zijn en vermoedens van kindermisbruik te melden bij
www.meldkindersekstoerisme.nl.