Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation Linksdetail

Je bent hier:
ANVR  >  Reisinformatie
Ministerie BuZa
Calamiteitenfonds
Aanvullende info
Grensdocumenten
Gezondheid
Klimaat
2a2e9078-9c26-4e88-90a2-54291b23bdc8
ANVR-leden
Voor deze bestemming kan je terecht bij je eigen reisbureau/reisadviseur of bij de onderstaande reisondernemingen:

ACSI Touroperating B.V. »
Aktiva Tours B.V. »
Amicitia Reizen B.V. »
Amorgos BV »
Apollon Reizen B.V. »
Bolderman Excursiereizen B.V. »
Brabant Expres BV »
C&O Travel B.V. »
Casita Travel B.V. »
Club Mediterranee Holland B.V. »
Corendon International Travel B.V. »
CR Reizen VOF »
Cruise Travel Nederland B.V. »
Cruisewinkel.nl B.V. »
De Griekse Gids B.V. »
De Jong Intra Vakanties GmbH »
Dekker Bridge Promotions B.V. »
Diogenes Reizen B.V. »
Djoser B.V. »
Dock C CruisePartners B.V. »
Dreamlines Netherlands B.V. »
DrieTour Reizen B.V. »
Effe Weg B.V. »
Eigen-Wijze Reizen B.V. »
Eilandhoppen op Maat B.V. »
Estivant Vakanties B.V. »
Euronature B.V. »
Europa Speciaal Reizen B.V. »
Fast Fleet B.V. »
Fietsvakantiewinkel B.V. »
Flex Travel B.V. »
Flow Reizen »
Gebo Special Products B.V. »
Hannick Reizen B.V. »
HHD AG »
High Flight International B.V. »
Incento B.V. »
IOT groups B.V. »
Labrys B.V. »
Mosae Group Travel »
Nederland Reist Voordelig B.V. »
OAD Touroperating B.V. »
Onyx Travel B.V. »
Pelikaan Touroperations B.V. »
Pin High Golf Travel B.V. »
Rho-Delta Travel b.v. »
RSD Reise Service Deutschland GmbH »
Saffier Vakantie B.V. »
Sajetspecials B.V. »
Sawadee Amsterdam B.V. »
Schiethart Reizen »
Smas Polyplan Reizen B.V. »
SNP Natuurreizen B.V. »
Sophus Travel v.o.f. »
SRC Reizen B.V. »
Stichting Dolfijn Vakanties »
Stichting Het Buitenhof »
Stip Reizen B.V. »
Sun United B.V. »
Sunair Vakanties B.V. »
Travel Inventive B.V. »
Travelhome BV »
Traveljet Vakanties B.V. »
TUI Nederland N.V. »
Untamed Travelling »
V.o.f. Reisorganisatie Internatuur »
Van der Biesen Tours B.V. »
VCK Travel B.V. »
Zeetours Cruises »

 Reisinformatie

Griekenland

Ministerie Buitenlandse Zaken
Calamiteitenfonds
Bron: Calamiteitenfonds | Laatst gewijzigd: 17-08-2021

Hieronder een bericht van het calamiteitenfonds m.b.t. de bosbranden in Griekenland (Evia). 

Bindend besluit d.d. 13-08-2021: bosbranden Griekenland (Evia)

De Calamiteitencommissie heeft voor de bosbranden op het Griekse eiland Evia de hierna volgende besluiten genomen:

  • Vaststelling van een calamiteit (op basis van een natuurramp) op 6 augustus 2021 voor die gebieden op Evia waar de infrastructuur was aangetast (wegen afgesloten, veerboten uit de vaart);
  • Vaststelling van een uitkeringsvatbare situatie op 6 augustus 2021 als gevolg van deze calamiteit voor die gedeelten van Evia waar de aan het fonds deelnemende reisorganisatoren als gevolg van genoemde calamiteit – en de hierdoor aangetaste infrastructuur - niet langer in staat waren hun verplichtingen uit de reisovereenkomst na te komen.

Uitvoeringsinstructie

Reisaanpassing
Deelnemers kunnen voor reizen naar genoemde gebieden die op 6 augustus 2021 al waren aangevangen en die ter plaatse - als gevolg van de natuurramp - niet volgens plan konden worden uitgevoerd de meerkosten van de noodzakelijke reisaanpassingen bij het Calamiteitenfonds claimen. De waarde van de niet geleverde reisonderdelen kan met de uitkering van het fonds worden verrekend.

Niet aangevangen reizen
Voor reizen met een vertrekdatum vanaf 6 augustus 2021 geldt dat de (gevolgen van) de bosbranden bij deelnemers verondersteld worden bekend te zijn. De gevolgen van deze natuurramp vormen dan geen onverwachte en onvoorziene gebeurtenis meer die zich pas tijdens de reis manifesteert. Het is voor aanvang van de reis bekend.
Het Calamiteitenfonds geeft hiervoor geen dekking. De deelnemer is dan zelf voor de (correcte) uitvoering van de reisovereenkomst aansprakelijk.Hieronder twee berichten van het calamiteitenfonds m.b.t. bosbranden op Zakynthos en Samos.

Bindend besluit d.d. 19-09-2019: bosbranden
Zakynthos
De Calamiteitencommissie heeft naar aanleiding van de bosbranden op Zakynthos de volgende besluiten genomen: 
  • Vaststelling van een calamiteit (op basis van een natuurramp) op 15 september 2019 voor die plaatsen op Zakynthos die werden getroffen door bosbranden.
    Dit betreft in elk geval hotel Keri Village & Spa by Zanta Plaza.
  • Vaststelling van een uitkeringsvatbare situatie met ingang van 15 september 2019 voor die plaatsen op Zakynthos waar aan het fonds deelnemende reisorganisatoren als gevolg van deze calamiteit niet langer in staat waren hun verplichtingen uit de reisovereenkomst na te komen.
    Aan de hand van de feitelijke situatie zoals deze telkens door de betrokken deelnemende reisorganisatoren wordt gegeven zal door het bureau van het Calamiteitenfonds worden vastgesteld of, en zo ja waar en tot wanneer sprake was van een uitkeringsvatbare situatie.
Uitvoeringsinstructie
Deelnemers kunnen voor reizen die op 15 september 2019 al waren aangevangen en die ter plaatse - als gevolg van de bosbrand op Zakynthos - niet volgens plan konden worden uitgevoerd de meerkosten van de noodzakelijke reisaanpassingen bij het Calamiteitenfonds claimen.
De waarde van de niet geleverde reisonderdelen kan met de uitkering van het fonds worden verrekend.

Voor reizen met een vertrekdatum vanaf 15 september 2019 geldt dat (de gevolgen van) de bosbrand op Zakynthos bij deelnemers verondersteld wordt bekend te zijn.
(De gevolgen van) deze natuurramp vormt geen onverwachte en onvoorziene gebeurtenis meer die zich pas tijdens de reis manifesteert. Het is voor aanvang van de reis bekend.
Het Calamiteitenfonds geeft hiervoor geen dekking. De deelnemer is dan zelf voor de (correcte) uitvoering van de reisovereenkomst aansprakelijk.
--------

Bindend besluit d.d. 29-08-2019: Bosbrand Samos
De Calamiteitencommissie heeft naar aanleiding van de bosbrand op Samos de volgende besluiten genomen:
  • Vaststelling van een calamiteit (op basis van een natuurramp) op 24 augustus 2019 voor die plaatsen op Samos die werden getroffen door de bosbrand nabij Pythagorion.
  • Vaststelling van een uitkeringsvatbare situatie van 24 tot en met 26 augustus 2019 voor die plaatsen op Samos (nabij Pythagorion) waar aan het fonds deelnemende reisorganisatoren als gevolg van deze calamiteit niet langer in staat waren hun verplichtingen uit de reisovereenkomst na te komen. 
Uitvoeringsinstructie
Deelnemers kunnen voor reizen die op 24 augustus 2019 al waren aangevangen en die ter plaatse - als gevolg van de bosbrand op Samos - niet volgens plan konden worden uitgevoerd de meerkosten van de noodzakelijke reisaanpassingen bij het Calamiteitenfonds claimen. 
De waarde van de niet geleverde reisonderdelen kan met de uitkering van het fonds worden verrekend.
 
Indien reisaanpassing niet mogelijk bleek en de reis (tijdelijk) moest worden gestaakt dan heeft de consument recht op vergoeding van de niet-genoten dagen.
Deze uitkering komt aanvullend op de vergoeding van meerkosten van de noodzakelijke reisaanpassingen aan de reisorganisator.
De reisorganisator keert de vergoeding van de niet-genoten dagen aan de consument uit en overlegt aan het Calamiteitenfonds een overzicht van de vergoede bedragen. 
Hij geeft ook een specificatie van de in de reissom begrepen kosten van vervoer en verblijf. Het Calamiteitenfonds berekent op basis daarvan het bedrag van de terugbetaling aan de reisorganisator. De waarde van de niet geleverde reisonderdelen kan met de uitkering van het fonds worden verrekend.

Voor reizen met een vertrekdatum vanaf 24 augustus 2019 geldt dat (de gevolgen van) de bosbrand op Samos bij deelnemers verondersteld wordt bekend te zijn. 
(De gevolgen van) deze natuurramp vormt geen onverwachte en onvoorziene gebeurtenis meer die zich pas tijdens de reis manifesteert. Het is voor aanvang van de reis bekend. 
Het Calamiteitenfonds geeft hiervoor geen dekking. De deelnemer is dan zelf voor de (correcte) uitvoering van de reisovereenkomst aansprakelijk.
Aanvullende info
ANVR tegen seksueel misbruik kinderen
Seksuele uitbuiting van kinderen komt in principe overal ter wereld voor; in sommige landen meer (zichtbaar) dan in andere landen. De ANVR voert samen met het Ministerie van Veiligheid en Justitie, politie, Koninklijke Marechaussee, ECPAT, Terre des Hommes, Plan Nederland en Free a Girl de campagne ‘Don’t Look Away’, gecoördineerd door ECPAT. ECPAT voert campagne in meer dan 80 landen tegen commerciële seksuele uitbuiting van kinderen, ofwel kinderprostitutie, kinderporno en kinderhandel voor seksuele doeleinden.

ANVR leden:
- mogen zich op geen enkele wijze inlaten met het organiseren en aanbieden van reizen die mede kinderprostitutie ten doel hebben;
- zorgen ervoor dat zij contracten met hotels kunnen opzeggen indien deze gelegenheid geven;
- zullen waar nuttig en/of noodzakelijk informatie over de problematiek van kindermisbruik verstrekken aan reizigers, hetzij schriftelijk, hetzij mondeling via de reisleiding.

Bestel hiervoor gratis flyers via info@ecpat.nl of download campagnemateriaal.

Seksueel misbruik van kinderen is strafbaar, ter plaatse en in Nederland. Ook al werd het misdrijf in het buitenland begaan, aangifte in Nederland is (nog) mogelijk. Wij roepen iedereen op alert te zijn en vermoedens van kindermisbruik te melden bij www.meldkindersekstoerisme.nl.
Grensdocumenten
Heb je de juiste (grens)papieren voor jouw bestemming?
Sommige landen eisen een specifieke geldigheidsduur van jouw paspoort. Ook kan het zijn dat je een visum nodig hebt voor dit land, soms afhankelijk van je nationaliteit. Kijk voor meer informatie hierover bij het ministerie van BuZa op deze pagina onder 'Reisdocumenten & visa' of vraag advies bij jouw reisonderneming.
Gezondheid
Bron: LCR

Om je de meest actuele informatie te geven, verwijzen wij je naar de website van LCR, het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Hier vind je alle algemene gezondheidsaanbevelingen per land, plus alle informatie over actuele epidemieën.

Uiteindelijk bepalen jouw reisbestemming, verblijfsduur, soort reis, activiteiten die je onderneemt, jouw gezondheid en leeftijd welke vaccinaties en maatregelen nodig zijn. Laat je daarom altijd persoonlijk adviseren over de maatregelen die voor jouw reis belangrijk zijn door een deskundig reizigersgeneeskundig (huis)arts of reizigersverpleegkundige (GGD).
Klimaat

Weerstation AMORGOS

Maand T Gem Zon Regen T W
Januari  13  15 
Februari  13  14 
Maart  14  16 
April  17  16 
Mei  21  10  18 
Juni  24  12  22 
Juli  26  12  25 
Augustus  26  11  26 
September  24  23 
Oktober  22  22 
November  18  20 
December  15  17 

Weerstation ANDROS

Maand T Gem Zon Regen T W
Januari  13  15 
Februari  13  14 
Maart  14  16 
April  17  16 
Mei  21  10  18 
Juni  24  12  22 
Juli  26  12  25 
Augustus  26  11  26 
September  24  23 
Oktober  22  22 
November  18  20 
December  15  17 

Weerstation ATHENE

Maand T Gem Zon Regen T W
Januari  11  15 
Februari  11  14 
Maart  13  16 
April  17  18 
Mei  22  21 
Juni  26  10  24 
Juli  29  12  25 
Augustus  30  11  23 
September  26  23 
Oktober  21  22 
November  16  18 
December  12  17 

Weerstation CHIOS

Maand T Gem Zon Regen T W
Januari  11  14 
Februari  12  13 
Maart  14  14 
April  18  16 
Mei  22  10  18 
Juni  26  11  21 
Juli  29  12  24 
Augustus  28  12  24 
September  25  11  22 
Oktober  21  21 
November  17  17 
December  13  11  15 

Weerstation CORFU

Maand T Gem Zon Regen T W
Januari  11  10  15 
Februari  12  14 
Maart  13  14 
April  16  16 
Mei  20  10  18 
Juni  24  11  21 
Juli  27  12  24 
Augustus  27  11  25 
September  24  23 
Oktober  20  22 
November  16  10  18 
December  13  11  17 

Weerstation IKARLA

Maand T Gem Zon Regen T W
Januari  12  15 
Februari  12  14 
Maart  14  16 
April  17  17 
Mei  20  10  19 
Juni  24  12  21 
Juli  27  12  24 
Augustus  28  11  25 
September  25  24 
Oktober  22  22 
November  17  20 
December  14  17 

Weerstation IOANNINA

Maand T Gem Zon Regen T W
Januari  11 
Februari 
Maart  12 
April  16 
Mei  20  10 
Juni  24  11 
Juli  28  12 
Augustus  28  11 
September  25 
Oktober  18 
November  13  11 
December  11  13 

Weerstation IOS

Maand T Gem Zon Regen T W
Januari  13  15 
Februari  13  14 
Maart  14  16 
April  17  16 
Mei  21  10  18 
Juni  24  12  22 
Juli  26  12  25 
Augustus  26  11  26 
September  24  23 
Oktober  22  22 
November  18  20 
December  15  17 

Weerstation KALAMATA (PELOPONNISOS)

Maand T Gem Zon Regen T W
Januari  10  15 
Februari  11  14 
Maart  12  16 
April  14  17 
Mei  19  10  18 
Juni  23  12  22 
Juli  27  13  25 
Augustus  28  12  26 
September  25  10  24 
Oktober  20  22 
November  16  19 
December  12  17 

Weerstation KATHINOS

Maand T Gem Zon Regen T W
Januari  13  15 
Februari  13  14 
Maart  14  16 
April  17  16 
Mei  21  10  18 
Juni  24  12  22 
Juli  26  12  25 
Augustus  26  11  26 
September  24  23 
Oktober  22  22 
November  18  20 
December  15  17 

Weerstation KERKYRA

Maand T Gem Zon Regen T W
Januari  11  10  15 
Februari  12  14 
Maart  13  14 
April  16  16 
Mei  20  10  18 
Juni  24  11  21 
Juli  27  13  24 
Augustus  27  11  25 
September  24  23 
Oktober  20  22 
November  16  10  18 
December  13  11  17 

Weerstation KHARPATHOS

Maand T Gem Zon Regen T W
Januari  12  15 
Februari  13  14 
Maart  14  16 
April  17  16 
Mei  21  10  18 
Juni  24  12  22 
Juli  26  12  25 
Augustus  28  11  26 
September  25  10  23 
Oktober  21  22 
November  17  20 
December  14  17 

Weerstation KOS

Maand T Gem Zon Regen T W
Januari  11  14 
Februari  12  13 
Maart  13  14 
April  16  16 
Mei  22  10  18 
Juni  26  11  21 
Juli  29  12  24 
Augustus  29  11  24 
September  25  10  22 
Oktober  20  21 
November  16  17 
December  13  15 

Weerstation KRETA / HERAKLION

Maand T Gem Zon Regen T W
Januari  13  15 
Februari  14  14 
Maart  15  16 
April  17  16 
Mei  21  10  18 
Juni  24  12  22 
Juli  26  13  25 
Augustus  27  12  26 
September  25  10  23 
Oktober  21  22 
November  18  20 
December  15  17 

Weerstation KYTHERA

Maand T Gem Zon Regen T W
Januari  11  15 
Februari  11  14 
Maart  12  16 
April  15  17 
Mei  19  10  18 
Juni  23  12  22 
Juli  26  13  25 
Augustus  26  12  26 
September  24  10  24 
Oktober  20  22 
November  16  19 
December  13  17 

Weerstation LIMNOS

Maand T Gem Zon Regen T W
Januari  10  14 
Februari  10  13 
Maart  11  13 
April  15  15 
Mei  20  10  18 
Juni  24  11  21 
Juli  27  12  24 
Augustus  27  11  24 
September  23  22 
Oktober  19  20 
November  14  17 
December  12  15 

Weerstation MILOS

Maand T Gem Zon Regen T W
Januari  13  15 
Februari  13  14 
Maart  14  16 
April  17  16 
Mei  21  10  18 
Juni  24  12  22 
Juli  26  12  25 
Augustus  26  11  26 
September  24  23 
Oktober  22  22 
November  18  20 
December  15  17 

Weerstation MYKONOS

Maand T Gem Zon Regen T W
Januari  13  15 
Februari  13  14 
Maart  14  16 
April  17  16 
Mei  21  10  18 
Juni  24  12  22 
Juli  26  12  25 
Augustus  26  11  26 
September  24  23 
Oktober  22  22 
November  18  20 
December  15  17 

Weerstation MYTILINI (LESBOS)

Maand T Gem Zon Regen T W
Januari  11  10  14 
Februari  12  13 
Maart  13  15 
April  16  16 
Mei  21  10  17 
Juni  26  12  21 
Juli  29  13  24 
Augustus  28  12  25 
September  24  10  22 
Oktober  20  21 
November  15  19 
December  12  10  16 

Weerstation NAXOS

Maand T Gem Zon Regen T W
Januari  13  15 
Februari  13  14 
Maart  14  16 
April  17  16 
Mei  21  10  18 
Juni  24  12  22 
Juli  26  12  25 
Augustus  26  11  26 
September  24  23 
Oktober  22  22 
November  18  20 
December  15  17 

Weerstation PARGA

Maand T Gem Zon Regen T W
Januari  11  10  15 
Februari  12  14 
Maart  13  14 
April  16  16 
Mei  20  10  18 
Juni  24  11  21 
Juli  27  12  24 
Augustus  27  11  25 
September  24  23 
Oktober  20  22 
November  16  10  18 
December  13  11  17 

Weerstation PAROS

Maand T Gem Zon Regen T W
Januari  13  15 
Februari  13  14 
Maart  14  16 
April  17  16 
Mei  21  10  18 
Juni  24  12  22 
Juli  26  12  25 
Augustus  26  11  26 
September  24  23 
Oktober  22  22 
November  18  20 
December  15  17 

Weerstation PATMOS

Maand T Gem Zon Regen T W
Januari  12  15 
Februari  13  14 
Maart  14  16 
April  17  16 
Mei  21  10  18 
Juni  24  12  22 
Juli  26  12  25 
Augustus  28  11  26 
September  25  10  23 
Oktober  21  22 
November  17  20 
December  14  17 

Weerstation PAXOS

Maand T Gem Zon Regen T W
Januari  11  10  15 
Februari  12  14 
Maart  13  14 
April  16  16 
Mei  20  10  18 
Juni  24  11  21 
Juli  27  12  24 
Augustus  27  11  25 
September  24  23 
Oktober  20  22 
November  16  10  18 
December  13  11  17 

Weerstation PILION

Maand T Gem Zon Regen T W
Januari  11  14 
Februari  12  13 
Maart  13  14 
April  16  16 
Mei  22  10  18 
Juni  26  11  21 
Juli  29  12  24 
Augustus  29  11  24 
September  25  10  22 
Oktober  20  21 
November  16  17 
December  13  15 

Weerstation RHODOS

Maand T Gem Zon Regen T W
Januari  12  15 
Februari  13  14 
Maart  14  16 
April  17  16 
Mei  21  10  18 
Juni  24  12  22 
Juli  26  12  25 
Augustus  28  11  26 
September  25  10  23 
Oktober  21  22 
November  17  20 
December  14  17 

Weerstation SAMOS AIRPORT

Maand T Gem Zon Regen T W
Januari  12  15 
Februari  12  14 
Maart  14  16 
April  18  17 
Mei  21  10  19 
Juni  25  12  22 
Juli  28  12  24 
Augustus  28  11  25 
September  25  10  24 
Oktober  21  22 
November  17  20 
December  14  17 

Weerstation SANTOS

Maand T Gem Zon Regen T W
Januari  11  14 
Februari  12  13 
Maart  14  14 
April  18  16 
Mei  22  10  18 
Juni  26  11  21 
Juli  29  12  24 
Augustus  28  12  24 
September  25  11  22 
Oktober  21  21 
November  17  17 
December  13  11  15 

Weerstation SENTORI / THERA

Maand T Gem Zon Regen T W
Januari  13  15 
Februari  13  14 
Maart  14  16 
April  17  16 
Mei  21  10  18 
Juni  24  12  22 
Juli  26  12  25 
Augustus  26  11  26 
September  24  23 
Oktober  22  22 
November  18  20 
December  15  17 

Weerstation SERIFOS

Maand T Gem Zon Regen T W
Januari  13  15 
Februari  13  14 
Maart  14  16 
April  17  16 
Mei  21  10  18 
Juni  24  12  22 
Juli  26  12  25 
Augustus  26  11  26 
September  24  23 
Oktober  22  22 
November  18  20 
December  15  17 

Weerstation SIROS

Maand T Gem Zon Regen T W
Januari  13  15 
Februari  13  14 
Maart  14  16 
April  17  16 
Mei  21  10  18 
Juni  24  12  22 
Juli  26  12  25 
Augustus  26  11  26 
September  24  23 
Oktober  22  22 
November  18  20 
December  15  17 

Weerstation SKATHOS

Maand T Gem Zon Regen T W
Januari  11  14 
Februari  12  13 
Maart  13  14 
April  16  16 
Mei  22  10  18 
Juni  26  11  21 
Juli  29  12  24 
Augustus  29  11  24 
September  25  10  22 
Oktober  20  21 
November  16  17 
December  13  15 

Weerstation VOLOS

Maand T Gem Zon Regen T W
Januari  14 
Februari  13 
Maart  13  14 
April  17  16 
Mei  22  18 
Juni  26  10  21 
Juli  29  11  24 
Augustus  29  11  24 
September  25  22 
Oktober  19  21 
November  13  17 
December  15 

Weerstation ZAKYNTHOS

Maand T Gem Zon Regen T W
Januari  11  10  15 
Februari  12  14 
Maart  13  14 
April  16  16 
Mei  20  10  18 
Juni  24  11  21 
Juli  27  12  24 
Augustus  27  11  25 
September  24  23 
Oktober  20  22 
November  16  10  18 
December  13  11  17 

Weerstation SKOPELOS

Maand T Gem Zon Regen T W
Januari  11  14 
Februari  12  13 
Maart  13  14 
April  16  16 
Mei  22  10  18 
Juni  26  11  21 
Juli  29  12  24 
Augustus  29  11  24 
September  25  10  22 
Oktober  20  21 
November  16  17 
December  13  15 

Weerstation THASOS

Maand T Gem Zon Regen T W
Januari  13 
Februari  12 
Maart  13 
April  14  15 
Mei  18  17 
Juni  22  10  21 
Juli  26  12  24 
Augustus  25  11  24 
September  22  22 
Oktober  17  20 
November  11  17 
December  15 

Weerstation THESSALONIKI / MIKRA

Maand T Gem Zon Regen T W
Januari  14 
Februari  13 
Maart  11  14 
April  16  16 
Mei  21  18 
Juni  26  10  21 
Juli  29  12  24 
Augustus  28  11  24 
September  24  22 
Oktober  19  20 
November  13  17 
December  15 

Weerstation TINOS

Maand T Gem Zon Regen T W
Januari  13  15 
Februari  13  14 
Maart  14  16 
April  17  16 
Mei  21  10  18 
Juni  24  12  22 
Juli  26  12  25 
Augustus  26  11  26 
September  24  23 
Oktober  22  22 
November  18  20 
December  15  17