Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Intranet

Skip Navigation Linksartikel

Je bent hier:
ANVR  >  Reisnieuws

Heb jij nog een ‘Reisvoucher mét SGR-garantie’?

Donderdag 18 maart 2021

​Al sinds maart 2020 ligt de reiswereld praktisch stil; wij hebben vele reizen moeten annuleren vanwege de coronacrisis en jij kon niet op vakantie. Omdat we door de crisis niet in staat waren klanten binnen 14 dagen hun reeds betaalde reissom terug te betalen, is toen in samenwerking met ANVR en SGR de ‘Reisvoucher mét SGR-garantie’ ontwikkeld. De enige voucher die jou garantie biedt bij een faillissement van een reisonderneming. Lees verder, want misschien heb jij er ook wel één of zelfs meerdere ‘Reisvouchers mét SGR-garantie’. 

​Wij willen jou allereerst hartelijk bedanken voor het accepteren van deze voucher. Maar, ondanks dat corona de wereld nog steeds in haar greep heeft, wordt het tijd deze 'Reisvoucher(s)' om te wisselen. Deze vouchers met SGR-garantie worden voor reizen, geboekt in 2021 en daarna als gevolg van de coronacrisis geannuleerd, niet meer uitgegeven!​

Heb jij nog een 'Reisvoucher mét SGR-garantie'? Óf wil jij alvast een nieuwe reis boeken? Óf wil jij de waarde van jouw nog openstaande 'Reisvoucher mét SGR-garantie' retour ontvangen?
Jij hoeft niets te doen, want binnen 12 maanden na het verstrekken van deze 'Reisvoucher mét SGR-garantie' neemt jouw reisonderneming van wie je de Reisvoucher hebt ontvangen, vóór het verlopen van de vervaldatum contact met je op.
Lees er hier alles over.

Als consument ben jij goed beschermd door SGR. Veel reisondernemingen willen gebruikmaken van het Voucherfonds, maar op dit moment wacht de overheid nog op groen licht van de Europese Commissie. Dat kan even duren, maar de garantie op jouw Reisvoucher verloopt niet.
Heb je 12 maanden na uitgifte van de voucher (check uitgiftedatum) nog geen terugbetaling ontvangen van jouw reisonderneming? Maak je niet ongerust, want je hebt niet 2, maar zelfs 4 maanden de tijd na vervaldatum om je Reisvoucher te claimen via www.sgr.nl/claimjevoucher. 

En weet, SGR heeft voldoende middelen om bij financieel onvermogen van een reisonderneming de voucher aan jou terug te betalen. Jouw voucher houdt dus garantie en je ontvangt je geld zeker terug. 
Kijk voor meer antwoorden op jouw vragen ook op www.sgr.nl/claimjevoucher. 

Gerelateerde artikelen per thema


Reisvoucher (Corona)