Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksOverzicht

Je bent hier:
ANVR  >  Reisnieuws
Filter op tag:
Wis filter
Schiphol
Rapporten
Schiphol
Reclamecode-Reisaanbiedingen
Gezondheid
Reisadvies
Corona-virus COVID19
Reisadvies
Corona-virus COVID19
Reisadvies
Reisadvies
Verantwoord Toerisme
Reisdocumenten
Reisadvies
Corona-virus COVID19
Reisadvies
Reisvoucher (Corona)
Reiswereld
Corona-virus COVID19
Corona-virus COVID19
Luchtvaart
Corona-virus COVID19
Boekingen
Corona-virus COVID19
Reisvoucher (Corona)
Reisvoucher (Corona)
Boekingen
Boekingen
Bus
Veilig op vakantie
Reisvoucher (Corona)
Veilig op vakantie
Corona-virus COVID19
Bus
Corona-virus COVID19
Veilig op vakantie
Veilig op vakantie
Corona-virus COVID19
Corona-virus COVID19
Reisadvies
Reisadvies
Corona-virus COVID19
Gezondheid
Reiswereld
Reiswereld
Corona-virus COVID19
Corona-virus COVID19
Corona-virus COVID19
Corona-virus COVID19
Luchtvaart

Schiphol timeslots nu ook voor non-schengen

Maandag 3 juli 2023
Sinds enkele maanden heeft Schiphol de mogelijkheid om voor het passeren van de security een tijdslot te reserveren via de Schiphol-app

Onderzoek wijst uit: Geen noodzaak extra financiële maatregelen reissector

Woensdag 19 april 2023
Uit een door Panteia in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat uitgevoerd onderzoek blijkt dat er geen noodzaak is om extra financiële maatregelen te treffen voor de reisbranche ter voorbereiding op crises als de coronapandemie.

Waarom het boeken van een vliegticket via een ANVR-reisbedrijf verstandig is

Dinsdag 28 maart 2023
We zetten de voordelen in 6 punten voor je uiteen.

Boek je tijdslot voor de security controle op Schiphol en volg de tips uit de Get ready for security campagne

Maandag 27 maart 2023
Zoals inmiddels bekend wordt er dit jaar hard gewerkt aan een soepele doorgang voor vakantie en zakenreizigers op Schiphol.

ANVR reisbedrijven aan de slag met nieuw toezichtskader ACM per 1 april a.s.

Zondag 26 maart 2023
Sinds begin 2022 hanteert de ACM nieuwe inzichten daar waar het gaat over prijstransparantie in de reisbranche.

Forse groei in buitenlandse vakantieboekingen zet ook in februari door

Zondag 26 maart 2023
De groei in het aantal vakantieboekingen die januari liet zien (meer dan 3 mln.) heeft ook in februari doorgezet.

Ga je reizen? Ga gezond met ‘Vaccinaties op Reis’!

Woensdag 5 oktober 2022
VaccinatiesOpReis.nl is in Nederland de specialist voor inentingen en exclusief partner van ANVR. Neem contact op met jouw ANVR-reisondernemer voor een afspraak en ontvang 5% korting.

Wintersport en winterzonvakanties worden weer volop geboekt

Maandag 3 oktober 2022
Veel mensen willen graag nog even de zomer verlengen en genieten van het zonnige zomergevoel of juist midden in de winter genieten van lange afdalingen in een dik pak sneeuw.

‘Even geduld a.u.b.' bij aanvraag paspoort/ID

Zondag 12 juni 2022
Enorme drukte bij de afdeling Burgerzaken van diverse Nederlandse gemeentes zorgt ervoor dat reizigers die een nieuw paspoort of ID moeten aanvragen 'even geduld' moeten hebben.

Advies aan reizigers deze zomer vertrekkend vanaf Schiphol

Woensdag 1 juni 2022
Komende zomer wordt het druk op Schiphol. ANVR, jouw reisorganisatie en luchthaven Schiphol proberen er voor te zorgen dat de overlast voor passagiers zo beperkt mogelijk zal zijn. Langere wachttijden zullen op bepaalde dagen onvermijdelijk zijn.

Waar gaat jouw reis heen?

Maandag 14 maart 2022
Na zo’n twee jaar heeft Nederland praktisch alle coronamaatregelen over boord gezet en ligt de wereld weer aan je voeten.

Snel, gemakkelijk en goedkoop PCR- of antigentest nodig?

Dinsdag 8 maart 2022
Op www.coronatest2travel.nl -de officiële testpartner van de ANVR- boek je jouw benodigde test tegen een sterk gereduceerd tarief.

Eindelijk weer reizen; wereldwijd!

Dinsdag 1 maart 2022
Nederlanders, en jij vast ook, willen weer weg, lekker naar de zon of naar een ander mooi plekje op deze wereld. En dat is duidelijk te zien aan de boekingen.

Blij met versoepelingen, nu nog testplicht eraf

Woensdag 16 februari 2022
Eindelijk, jij als vakantieganger of zakenreiziger kan na praktisch twee jaar dromen over verre reizen weer 'boeken en gaan'. De wereld kleurt inmiddels overwegend groen en geel.

Geniet van je wintersport of zonvakantie, maar let op de regels!

Dinsdag 1 februari 2022
Uiteraard kan jouw reisonderneming je precies vertellen welke maatregelen gelden op je bestemming. Gelukkig wordt er ook veel versoepeld op dit moment, maar kijk vóór je vertrekt nog wel even of de eerder verkregen informatie nog actueel is, want reisadviezen veranderen regelmatig.

In coronatijd op vakantie, wat nu?

Maandag 31 januari 2022
​Je kunt als reiziger natuurlijk met je vakantievragen áltijd terecht bij je ANVR-reisonderneming, en ook in deze coronatijd weet jouw reisonderneming als geen ander aan welke regels je moet voldoen.

Goedkoop reistesten bij ANVR-partner

Maandag 20 december 2021
Kijk op Nederlandwereldwijd.nl voor de actuele reisinformatie en lees welke test jij nodig hebt voor jouw bestemming. Ga dan naar de officiële testpartner van de ANVR op www.coronatest2travel.nl en boek jouw benodigde test tegen een sterk gereduceerd tarief!

Geniet van je vakantie, maar houd je aan de regels op de bestemming

Zondag 19 december 2021
Het gaat er eigenlijk niet om waar je naartoe gaat, maar hoe je je gedraagt. Jouw ANVR-reisonderneming kan je precies vertellen welke maatregelen van toepassing zijn op jouw bestemming.

Wel of niet reden tot kosteloze annulering?

Zaterdag 18 december 2021
Reisbeperkingen die in deze coronatijd worden opgelegd door landen kunnen vragen oproepen bij reizigers. Natuurlijk kun je altijd met je vraag terecht bij je ANVR-reisonderneming; hij weet als geen ander waar je op de bestemming aan moet voldoen om te kunnen genieten van je vakantie.

ANVR ondertekent en verplicht zich tot klimaatverdrag Glasgow

Maandag 8 november 2021
In Glasgow vindt voor de 26e keer de VN Klimaattop plaats (COP26); wereldleiders en beleidsmakers bespreken wat de wereld kan doen om de klimaatcrisis op te lossen. Reisbrancheorganisatie ANVR vindt het belangrijk haar verantwoordelijkheid te nemen in de duurzame toekomst van het toerisme en heeft hiervoor de 'Glasgow declaration on climate action in tourism' getekend als een van de eerste Europese reisbrancheorganisaties.

Blijf op de hoogte van de maatregelen die jouw vakantiebestemming stelt

Zondag 7 november 2021
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken komt -na overleg met andere ministeries en overheidsinstanties- tot een reisadvies of aanpassingen van deze reisadviezen. De ANVR-reisonderneming kan jou op het moment van boeken precies vertellen welke maatregelen je moet nemen om veilig en verantwoord jouw vakantiebestemming te bezoeken. Maar met alle veranderingen, is het goed om op de hoogte te blijven.

ANVR blijft in overleg met BuZa: aanpassing systematiek reisadviezen

Zaterdag 6 november 2021
De ANVR blijft in overleg met Buitenlandse Zaken over de aanpassing van de systematiek als het gaat om de reisadviezen voor landen buiten Europa. Waar binnen Europa de landen geel of groen kleuren, is dat buiten Europa vooralsnog niet het geval. Het gaat daarbij om de huidige generieke oranje reisadviezen om te zetten naar maatwerk; dus aanpassen naar een individueel reisadvies per land, zoals dat ook vóór corona het geval was.

ANVR gaat wereldwijd reizen uitvoeren, omdat het kan!

Donderdag 16 september 2021
Verschillende ANVR-reisondernemingen gaan op verzoek van reizigers weer reizen uitvoeren naar allerlei bestemmingen wereldwijd. Nu bijna 80% van de Nederlandse 18+'ers volledig is gevaccineerd en steunmaatregelen -volgens het kabinet- niet meer nodig zijn omdat er praktisch geen beperkende maatregelen meer zijn, ziet de reissector ruimte om veilig en verantwoord reizen te verzorgen naar zowel bestemmingen binnen als buiten Europa.

Vanaf 1 oktober 2021 alléén met geldig paspoort naar Groot Brittannië

Woensdag 15 september 2021
Voor reizigers naar het Verenigd Koninkrijk: weet dat het Verenigd Koninkrijk vanaf 1 oktober a.s. geen reizigers meer met een Nederlandse ID-kaart accepteert, maar dat je nog alléén toegang tot het VK hebt als reiziger met een geldig paspoort.

ABN-AMRO: Verlengen steun reissector zinvol

Dinsdag 14 september 2021
‘Vraag naar buitenlandvakanties zal opleven na het opheffen van de coronamaatregelen. Dat maakt ook het verlengen van de steunmaatregelen zinvol voor de vele levensvatbare bedrijven in de toeristische industrie”, zo eindigt het rapport van ABN AMRO. Reiskoepel ANVR ziet hiermee haar visie bevestigd en dringt er bij het kabinet op aan de steun aan de reissector, die het door de coronapandemie al 1,5 jaar zwaar te verduren heeft, te verlengen.

Gratis vakantietesten verlengd tot 1 oktober

Zondag 29 augustus 2021
De Nederlandse overheid heeft laten weten dat reizigers, als zij vanuit Nederland naar het buitenland reizen, zich niet alleen tussen 1 juli en 31 augustus gratis kunnen laten testen, maar nu ook nog in de maand september. Inmiddels zijn al veel mensen volledig gevaccineerd, maar voor hen die dat nog niet zijn en nog op vakantie willen, biedt deze verlenging uitkomst.

ANVR woedend: “Kabinet laat ten onrechte reissector in moeras zakken”

Zaterdag 28 augustus 2021
De coronasteun van het kabinet wordt stopgezet, maar het kabinet blijft wel vasthouden aan reisbeperkingen voor praktisch alle landen buiten Europa. Reisbrancheorganisatie ANVR is hier woedend over. De reisbranche zal reizen gaan uitvoeren als de klant dat wil en de reisorganisator de reis veilig kan verzorgen.

Onderzoek GfK: Voorzichtig, maar klaar om vakantie te boeken

Maandag 5 juli 2021
De Nederlander heeft deze zomer vooral behoefte aan een buitenlandse strandvakantie

Nederland boekt, maar waarheen?

Zondag 4 juli 2021
Het wereldwijde oranje reisadvies heeft inmiddels plaats gemaakt voor een reisadvies individueel per land. En veel Nederlanders staan te popelen om deze zomer de vakantie door te brengen in het

Tijd om te boeken: Just Book It

Donderdag 8 april 2021
Jij wil natuurlijk niets liever dan je koffer pakken en wij willen wel eens die fantastische reis voor jou organiseren. ‘Just Book It’.

Heb jij nog een ‘Reisvoucher mét SGR-garantie’?

Woensdag 7 april 2021
Al sinds maart 2020 ligt de reiswereld praktisch stil; wij hebben vele reizen moeten annuleren vanwege de coronacrisis en jij kon niet op vakantie. Omdat we door de crisis niet in staat waren klanten binnen 14 dagen hun reeds betaalde reissom terug te betalen, is toen in samenwerking met ANVR en SGR de ‘Reisvoucher mét SGR-garantie’ ontwikkeld. De enige voucher die jou garantie biedt bij een faillissement van een reisonderneming. Lees verder, want misschien heb jij er ook wel één of zelfs meerdere ‘Reisvouchers mét SGR-garantie’.

Nederland popelt om op vakantie te gaan

Dinsdag 6 april 2021
Onderzoeksbureau GfK heeft eerder op verzoek van reisbrancheorganisatie ANVR een representatieve steekproef gedaan onder de Nederlandse bevolking en gevraagd naar de beleving van de consument als het gaat om zijn vakantie komende zomer.

D-rt Retail BV dinsdag 6 april 2021 failliet verklaard

Dinsdag 6 april 2021
Op dinsdag 6 april 2021 is D-rt Retail BV (handelend onder de namen D-reizen en VakantieXperts) failliet verklaard door de rechtbank in Haarlem.

Iedereen is gek op reizen: nu en ook vroeger

Maandag 22 februari 2021
Zo'n 2 jaar geleden, in een wereld waarin reisondernemers nog onbeperkt en wereldwijd reizen organiseerden en consumenten er grenzeloos van konden genieten, is de ANVR begonnen om haar geschiedenis vast te leggen tegen de achtergrond van de ontwikkelingen in Nederland en in de wereld die invloed hebben (gehad) op het toerisme. Na de presentatie van het boekje '50x Nederlandse reiswereld' tijdens de Vakantiebeurs 2020 is nu -een jaar later en in een totaal andere wereld- een historisch archief te vinden op de ANVR-website met noemenswaardige momenten uit 75 jaar reizen.

Wij gaan straks weer reizen!

Maandag 26 oktober 2020
Dat is de intentie van een prachtig filmpje, gemaakt door Bright8 in samenwerking met de ANVR. We houden van reizen, want het verbindt, inspireert, brengt ons samen en we ontdekken. Nog even niet, maar straks ......

ANVR vraagt reiswaarschuwing Canarische eilanden op te heffen

Maandag 26 oktober 2020
Reisbrancheorganisatie ANVR vraagt het Ministerie van Buitenlandse Zaken de huidige reiswaarschuwing op te heffen, zodat vakanties naar de Canarische eilanden op korte termijn weer tot de mogelijkheden behoren. Duitsland ging Nederland al voor in deze beslissing.

Met ANVR/SGR-Reisvoucher geen zorg voor consument

Maandag 26 oktober 2020
De tot eind dit jaar uitgegeven en nog uit te geven ANVR-Reisvouchers mét SGR-dekking hebben een geldigheid tot 1 jaar na uitgifte. Deze ANVR-Reisvoucher is tevens de enige voucher die gedekt is door SGR in geval van faillissement van de reisorganisatie. Maar de reiziger kan ook doen waarvoor de voucher is bedoeld: een vakantie boeken; al wordt dat misschien 2021.

ANVR dagvaardt luchtvaartmaatschappijen om uitblijven restituties

Woensdag 9 september 2020
Losse vliegtickets en tickets van een pakketreis hebben recht op terugbetaling.

Reissector heeft 3e noodpakket hard nodig en vraagt steun voor voucherbank

Woensdag 9 september 2020
In de Reissector ANVR werken zo'n 20.000 reisprofessionals.

Veel reizigers boeken dit jaar nog vakantie met Reisvoucher

Maandag 20 juli 2020
Bijna twee derde van de vakantiegangers die een ANVR-Reisvoucher heeft ontvangen voor een geannuleerde reis tijdens de coronacrisis geeft aan deze dit jaar nog te verruilen voor een vakantie.

Helft vakantiegangers mét Reisvoucher boekt buitenlandse vakantie

Donderdag 16 juli 2020
Bijna de helft van de vakantiegangers (47%) die een ANVR-Reisvoucher mét SGR-dekking hebben ontvangen, willen die voucher nog dit jaar gebruiken om een buitenlandse reis te boeken, komt uit het GfK-onderzoek naar voren.

Bij twijfel? Boek een pakketreis

Woensdag 15 juli 2020
Recent onderzoek onder 1000 vakantiegangers laat zien dat bij reizigers die nog twijfelen over een vakantie vooral gezondheidsrisico's (67%) een belangrijke rol spelen én of op de bestemming wel genoeg open is (55%)

Ook aangepaste vakanties ‘veilig’

Dinsdag 30 juni 2020
De RIVM heeft het stempel "veilig" toegekend aan de 'Handreiking Aangepaste Vakanties'.

Vanaf 1 juli weer Touringcarvakanties mogelijk

Donderdag 25 juni 2020
Vanaf 1 juli aanstaande is het weer mogelijkheid om met goede bezetting touringcarvakanties uit te voeren.

ACM blijft scherp kijken naar het naleven van voucherregeling

Dinsdag 23 juni 2020
De ACM benadrukt dat bij de uitgifte van Reisvouchers voor pakketreizen de rechten van consumenten niet in het geding mogen zijn.

Luchtkwaliteit in een vliegtuigcabine: Hoe zit dat?

Maandag 22 juni 2020
Hoe corona-veilig is een vliegtuigcabine? Een vraag die veel mensen zich terecht stellen. De kans dát je besmet raakt in een vliegtuig is klein.

Reissector wil versoepeling coronaregels voor busreizen

Donderdag 18 juni 2020
Waar de overheid heeft aangegeven dat reizen per vliegtuig 'veilig' is, geldt dat nog niet voor busvakanties. Maar er zijn veel overeenkomsten.

Veilig op Vakantie: het kan! Hier lees je hoe.

Dinsdag 16 juni 2020
Ik wil wel op vakantie, maar kan dat veilig? Het eenvoudige antwoord: Ja. Maar er komt wel wat bij kijken. Wat en hoe lees je hier.

We mogen weer!

Maandag 15 juni 2020
Na maanden thuisblijven zijn een aantal Europese bestemmingen weer bereikbaar. Mits goed voorbereid kan je veilig op vakantie.

De zomervakantie zit er weer in: veel Europese grenzen per 15 juni weer open

Donderdag 4 juni 2020
Het lijkt erop dat we toch op vakantie mogen deze zomer. In de persconferentie van Mark Rutte gisterenavond werd de heropening van de grenzen van een aantal Europese landen per 15 juni aangekondigd.

8 redenen waarom reizen goed voor je is

Woensdag 3 juni 2020
Uit diverse onderzoeken over de afgelopen jaren blijkt dat reizen en op vakantie gaan bijdraagt aan je geluksgevoel en fysieke gezondheid. Hoe vakantie en reizen ons gelukt maakt? Lees maar!

SGR Dekking op Reisvoucher wordt verlengd

Woensdag 27 mei 2020
De Reisvoucher die ANVR samen met garantiefonds SGR heeft ontwikkeld kan voorlopig ook ná 1 juni worden uitgegeven.

De reisbranche moeten we redden: hier lees je waarom

Dinsdag 26 mei 2020
De reisbranche heeft het zwaar. Als eerste door de corona crisis getroffen en naar verwachting als laatste eruit. Er staat veel op het spel; namelijk het voortbestaan van een diverse en veelzijdige reisbranche.

ANVR blij met aanbeveling Europese Commissie over luchtvaartvouchers

Donderdag 14 mei 2020
De gisteren genomen besluiten Van Nieuwenhuizen en Europese Commissie hebben geen invloed op Reisvoucher met SGR-dekking. Deze besluiten richten zich namelijk op vouchers voor losse vliegtickets, en niet op de reisvouchers voor pakketreizen.

Overheidssteun reisbranche zeer dringend nodig nu opstarten uitblijft

Donderdag 7 mei 2020
De persconferentie van woensdag 6 mei stemt de reisbranche zeer somber voor deze zomer, omdat de aangekondigde versoepeling in de coronamaatregelen voorlopig aan de reissector voorbij gaat. Naast forse (annulerings-)kosten van ruim € 1 miljard loopt het omzetverlies dit jaar op naar zo'n 85% en komen veel van de 20.000 banen op de tocht te staan.

De reisbranche lijdt € 1 miljard schade en vraagt dringend overheidssteun

Vrijdag 17 april 2020
Begin april hielden we een enquête onder een deel van onze leden reisondernemingen. De resultaten zijn vervolgens omgerekend naar totalen voor de reissector. Als herstel in de zomer uitblijft, kan de terugval in omzet door corona oplopen tot 80-85%; een verlies van € 8 - € 8,5 miljard.

Koning Willem-Alexander steekt reisbranche hart onder de riem

Dinsdag 31 maart 2020
Koning Willem-Alexander heeft dinsdagmorgen telefonisch uitvoerig gesproken met Frank Oostdam, voorzitter van de ANVR.

Repatriëring gestrande Nederlanders aangepakt

Maandag 23 maart 2020
Extra hulp voor gestrande reizigers! - Zojuist hebben de ANVR, verzekeraars en de Rijksoverheid een convenant gesloten om in het buitenland gestrande Nederlandse reizigers versterkt te kunnen helpen.