Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation Linksdetail

Je bent hier:
ANVR  >  Reisinformatie
Ministerie BuZa
Calamiteitenfonds
Aanvullende info
Grensdocumenten
Gezondheid
Klimaat

 Reisinformatie

Rusland

Ministerie Buitenlandse Zaken
Calamiteitenfonds
Er is geen informatie van het calamiteitenfonds beschikbaar.
Zie voor algemene informatie: www.calamiteitenfonds.nl.
Aanvullende info
Bron: LCR | Laatst gewijzigd: 25-11-2019

Extra info grensdocumenten d.d. 25-11-2019
Bron: Nederlandse Ambassade Moskou.

Lees de volgende informatie aandachtig door voordat u begint met het invullen van een e- visumaanvraagformulier. Een e-visum is gratis en kan worden aangevraagd op de volgende website: https://evisa.kdmid.ru/.

LET OP! Het ontvangen van een e-visum is geen garantie voor uw toegang tot de Russische Federatie. U kan de toegang aan de grens worden geweigerd als er zelfs maar het kleinste verschil is tussen het e-visumformulier en uw paspoortgegevens. Een e-visum wordt verstrekt zonder dat uw paspoort wordt vergeleken met de gegevens op het e-visumformulier, het is uw verantwoordelijkheid om het formulier correct in te vullen.

Het formulier invullen:
Indien in de namen tekens van nationale alfabetten (zoals Ñ, É, Ü of Ç) worden gebruikt, is het noodzakelijk om bij het invullen van de relevante velden van het aanvraagformulier de getranslitereerde betekenissen aan te geven die in de eerste machineleesbare regel van uw paspoort worden weergegeven (een regel met
<<<<<<<< tekens).
Veel voorkomende fouten zijn:
• Het invoeren van de letter 'o' in plaats van het getal nul '0';
• Het plaatsen van voornamen in een regel waar de achternaam moet worden vermeld en vice versa;
• Niet alle voornamen vermelden. Wanneer u veel voornamen heeft en deze niet in de betreffende ruimte passen, wordt er een uitzondering gemaakt.

U kunt een aanvraagformulier voor een e-visum niet eerder dan 20 dagen en niet later dan 4 dagen voor de geplande datum van binnenkomst in de Russische Federatie invullen. Uw paspoort moet ten minste 6 maanden geldig zijn vanaf de datum waarop u een e-visum heeft aangevraagd. Buitenlandse burgers die met een e-visum naar de Russische Federatie zijn gekomen, zijn verplicht om een ziektekostenverzekering te hebben die geldig is in Rusland gedurende de gehele periode van verblijf.
Na verzending van uw aanvraag:
U kunt de site https://evisa.kdmid.ru/to gebruiken om de status van uw aanvraag te controleren. Zodra een beslissing is genomen, wordt de status van uw aanvraag gewijzigd in "visum afgegeven" of "visum geweigerd". U kunt vervolgens een PDF-bestand downloaden met de informatie over de beslissing met betrekking tot de aanvraag. Download en print de kennisgeving met uw e-visum.

Praktische informatie
De termijn voor de afgifte van een e-visum bedraagt maximaal 4 kalenderdagen, gerekend vanaf de datum van indiening van de volledige aanvraag. Het e-visum is een zogeheten single-entry visum dat wordt afgegeven voor 30 kalenderdagen, te rekenen vanaf de datum van afgifte. De geldigheidsduur van het e-visum en/of het toegestane verblijf op grond van het e-visum kan niet worden verlengd. Het toegestane verblijf in de Russische Federatie met een e-visum bedraagt maximaal 8 dagen, te rekenen vanaf de datum van binnenkomst, binnen de geldigheidsperiode van het e-visum.

LET OP! De toegestane verblijfsperiode in de Russische Federatie met een e-visum van maximaal 8 dagen betekent niet dat men voor de volledige 192 uur (24 uur vermenigvuldigd met 8) in de Russische Federatie mag verblijven. De periode van verblijf in de Russische Federatie begint altijd om middernacht van de dag van doorgang door de paspoortcontrole bij binnenkomst, ongeacht het werkelijke tijdstip van doorgang door de paspoortcontrole.

Wees alstublieft bewust van het feit, dat zelfs een minimale overschrijding van de toegestane verblijfsduur van het e-visum grote problemen zal veroorzaken, waaronder de betaling van een boete. Een rechterlijke beslissing zal nodig zijn als toestemming om de Russische Federatie weer te mogen verlaten. Deze hele procedure duurt enkele dagen.

Lees voordat u uw e-visumaanvraagformulier verstuurt, uw ingevulde aanvraag zorgvuldig door. Zorg ervoor dat u geen fouten heeft gemaakt en laat, indien nodig, iemand anders er nog eens naar kijken. De volledige informatie over het e-visum kunt u vinden op https://evisa.kdmid.ru/.


ANVR tegen seksueel misbruik kinderen
Seksuele uitbuiting van kinderen komt in principe overal ter wereld voor; in sommige landen meer (zichtbaar) dan in andere landen. De ANVR voert samen met het Ministerie van Veiligheid en Justitie, politie, Koninklijke Marechaussee, ECPAT, Terre des Hommes, Plan Nederland en Free a Girl de campagne ‘Don’t Look Away’, gecoördineerd door ECPAT. ECPAT voert campagne in meer dan 80 landen tegen commerciële seksuele uitbuiting van kinderen, ofwel kinderprostitutie, kinderporno en kinderhandel voor seksuele doeleinden.

ANVR leden:
- mogen zich op geen enkele wijze inlaten met het organiseren en aanbieden van reizen die mede kinderprostitutie ten doel hebben;
- zorgen ervoor dat zij contracten met hotels kunnen opzeggen indien deze gelegenheid geven;
- zullen waar nuttig en/of noodzakelijk informatie over de problematiek van kindermisbruik verstrekken aan reizigers, hetzij schriftelijk, hetzij mondeling via de reisleiding.

Bestel hiervoor gratis flyers via info@ecpat.nl of download campagnemateriaal.

Seksueel misbruik van kinderen is strafbaar, ter plaatse en in Nederland. Ook al werd het misdrijf in het buitenland begaan, aangifte in Nederland is (nog) mogelijk. Wij roepen iedereen op alert te zijn en vermoedens van kindermisbruik te melden bij www.meldkindersekstoerisme.nl.
Grensdocumenten
Heb je de juiste (grens)papieren voor jouw bestemming?
Sommige landen eisen een specifieke geldigheidsduur van jouw paspoort. Ook kan het zijn dat je een visum nodig hebt voor dit land, soms afhankelijk van je nationaliteit. Kijk voor meer informatie hierover bij het ministerie van BuZa op deze pagina onder 'Reisdocumenten & visa' of vraag advies bij jouw reisonderneming.
Gezondheid

LCR (Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering)

De meest actuele informatie vind je op de website van LCR, met alle algemene gezondheidsaanbevelingen per land plus alle informatie over actuele epidemieën. Jouw reisbestemming, verblijfsduur, soort reis, activiteiten die je onderneemt, jouw gezondheid en leeftijd bepalen welke vaccinaties en maatregelen jij nodig hebt. Laat je daarom altijd persoonlijk adviseren door een deskundig reizigersgeneeskundig (huis)arts of reizigersverpleegkundige (GGD).

Ga je reizen? Ga gezond met ‘Vaccinaties op Reis’!

VaccinatiesOpReis.nl is in Nederland dé specialist voor inentingen en exclusief partner van ANVR. Neem contact op met jouw ANVR-reisondernemer voor een afspraak en ontvang 5% korting op je vaccinaties.

Ga je op reis? Doe mee aan het muggenonderzoek?

ANVR en de bij haar aangesloten reisondernemingen vinden de gezondheid en veiligheid van onze reizigers heel belangrijk. Daarom werken wij graag mee aan het muggenonderzoek ‘One Health travel’ van UMC Utrecht, Leids UMC en Erasmus MC. Maar daar hebben wij jouw hulp bij nodig!
Geïnteresseerd? Ga dan naar www.ohtravel.nl, lees de informatie over muggen en de overdraagbare infecties en als je het onderzoek wil helpen, meld je dan geheel vrijwillig aan! Ga ook ‘muggenwijs’ op reis!

Bron: LCR

Om je de meest actuele informatie te geven, verwijzen wij je naar de website van LCR, het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Hier vind je alle algemene gezondheidsaanbevelingen per land, plus alle informatie over actuele epidemieën.

Uiteindelijk bepalen jouw reisbestemming, verblijfsduur, soort reis, activiteiten die je onderneemt, jouw gezondheid en leeftijd welke vaccinaties en maatregelen nodig zijn. Laat je daarom altijd persoonlijk adviseren over de maatregelen die voor jouw reis belangrijk zijn door een deskundig reizigersgeneeskundig (huis)arts of reizigersverpleegkundige (GGD).
Klimaat

Weerstation CHABAROVSK / HABAROVSK

Maand T Gem Zon Regen T W
Januari  -21 
Februari  -13 
Maart  -2 
April 
Mei  13 
Juni  19 
Juli  23 
Augustus  22 
September  16 
Oktober 
November  -1 
December  -17 

Weerstation EKATERINBURG

Maand T Gem Zon Regen T W
Januari  -14  12 
Februari  -11 
Maart  -4 
April 
Mei  14 
Juni  17  11 
Juli  20  12 
Augustus  17  10 
September  11  10 
Oktober  10 
November  -5  10 
December  -12  11 

Weerstation IRKUTSK

Maand T Gem Zon Regen T W
Januari  -19 
Februari  -16 
Maart  -8 
April 
Mei 
Juni  16 
Juli  17 
Augustus  16  10 
September  10 
Oktober 
November  -10 
December  -19 

Weerstation JAKUTSK

Maand T Gem Zon Regen T W
Januari  -41 
Februari  -34 
Maart  -20 
April  -5  10 
Mei 
Juni  17  11 
Juli  20  11 
Augustus  17 
September 
Oktober  -6 
November  -28 
December  -40  10 

Weerstation KALININGRAD

Maand T Gem Zon Regen T W
Januari  -3  12 
Februari  -2  11 
Maart  10 
April 
Mei  13 
Juni  17  10  11 
Juli  18  10  14 
Augustus  18  10  14 
September  15  10  13 
Oktober  10  11  11 
November  12 
December  -1  12 

Weerstation MOSKVA

Maand T Gem Zon Regen T W
Januari  -12  11 
Februari  -8  10 
Maart  -3 
April 
Mei  15 
Juni  18  10 
Juli  20  10 
Augustus  19  10 
September  13  11 
Oktober  10 
November  11 
December  -6  12 

Weerstation NOVOSIBIRSK

Maand T Gem Zon Regen T W
Januari  -15  10 
Februari  -13 
Maart  -6  10 
April  12 
Mei  13 
Juni  19  10  10 
Juli  22  10  11 
Augustus  18  11 
September  12  11 
Oktober  11 
November  -9  13 
December  -15  12 

Weerstation PERM

Maand T Gem Zon Regen T W
Januari  -15  14 
Februari  -12  11 
Maart  -5  10 
April 
Mei  13 
Juni  16  10  10 
Juli  20  10  10 
Augustus  17  10 
September  11  10 
Oktober  12 
November  -4  14 
December  -11  14 

Weerstation SOCHI

Maand T Gem Zon Regen T W
Januari  10 
Februari 
Maart  10  10 
April  14 
Mei  18  15 
Juni  21  19 
Juli  24  10  22 
Augustus  24  10  22 
September  22  22 
Oktober  17  18 
November  14  14 
December  11  10  11 

Weerstation ST. PETERSBURG

Maand T Gem Zon Regen T W
Januari  -9  14 
Februari  -8  12 
Maart  -3 
April 
Mei  12 
Juni  17 
Juli  18  14 
Augustus  18  10  16 
September  13  10  13 
Oktober  11  11 
November  12 
December  -5  14 

Weerstation VLADIVOSTOK

Maand T Gem Zon Regen T W
Januari  -1 
Februari 
Maart 
April  12 
Mei  16 
Juni  20  10 
Juli  22  11  14 
Augustus  21  17 
September  17  18 
Oktober  11  12 
November 
December