Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksStart

Je bent hier:
ANVR  >  Aangepaste vakanties  >  
SNELMenu

Een toegankelijke of aangepaste vakantie boeken? Zo regel je dat!

Het is bijzonder om je te realiseren dat vakantie vieren plotseling, door een virus, niet meer vanzelfsprekend is. Dat je je ineens moet bezig houden met lokale regels en voorschriften, met vaccinatiebewijzen en grensdocumenten, anders dan je gebruikelijke paspoort of visum. Wat een gedoe, wat een geregel.

Wat nu als "gedoe en geregel" onderdeel is van je dagelijks leven? Dat je dit altijd ervaart wanneer je op vakantie gaat? Voor mensen met een beperking is dit realiteit. Dan is er geen sprake van 'even met vakantie gaan'.

Mensen met een beperking ervaren zowel letterlijk als figuurlijk drempels als het besluit genomen is om met vakantie te gaan. Vanaf het moment van oriëntatie tot aan terugkomst is het een lange weg vol drempels die stress en onzekerheid veroorzaken. 'Even een vakantie boeken' en 'genieten van een zorgeloze vakantie' is nog altijd geen vanzelfsprekendheid.
Je hebt bijvoorbeeld rekening te houden met de benodigde zorg en begeleiding, met het voorkomen van letterlijke drempels en je er van verzekeren dat alles tot in detail goed geregeld is.
Een goede voorbereiding is noodzakelijk om op de vakantiebestemming optimaal en echt zorgeloos te kunnen genieten.

En dat is precies waar de gespecialiseerde ANVR-reisorganisaties voor staan:
zorgeloos vakantie vieren, waarbij iemand met een beperking er op mag vertrouwen dat praktische zaken goed geregeld zijn, zoals dit ook geldt voor een ieder zonder beperking.

We zetten de ANVR-specialisten in Aangepaste Vakanties graag voor je op een rij: 


Dolfijn Vakanties 


Stichting Dolfijn Vakanties organiseert vakanties voor mensen met een licht verstandelijke beperking zonder al te grote lichamelijke beperkingen.
Er is heel veel keuze: kleine of grotere groepen, dichtbij of ver weg, van actief tot all inclusive; voor elk wat wils! En altijd met leuke, door ons geselecteerde en getrainde vrijwillige reisbegeleiders.

Alle info over Dolfijn Vakanties lees je op onze website. Heb je daarna nog vragen? Bel of mail gerust, we helpen je graag. 

  


Flow Reizen


Welkom! Flow Reizen is een frisse reisorganisatie die al 32 jaar actieve, avontuurlijke, culturele en relaxte vakanties organiseert voor mensen met een licht verstandelijke beperking, niet-aangeboren hersenletsel, autisme, epilepsie, enz.
Onze professionele en ervaren begeleiders laten jou de meest unieke plekjes van de wereld zien en bieden daarbij de begeleiding die jij vraagt en nodig hebt.

Wij ontzorgen, en daarmee maken we de wereld een stuk toegankelijker voor jou!
Wil je meer weten? Kijk op onze website.

  

Buitengewoon Reizen


Buitengewoon Reizen maakt reizen voor iedereen toegankelijk!

Buitengewoon Reizen is gespecialiseerd in individuele reizen voor mensen met een mobiliteitsbeperking. Over de hele wereld bieden wij rolstoelaangepaste hotels, -appartementen en -vakantiewoningen aan.
Daarnaast regelen wij je vliegreis, de assistentie op de luchthavens en op een groot aantal locaties ook hulpmiddelen en aangepaste transfers.


Wil je ook gaan genieten van een zorgeloze vakantie? Neem contact met ons op en kijk op onze website.


 

Stichting Het Buitenhof


Stichting Het Buitenhof organiseert al sinds 1976 begeleide groepsvakanties voor mensen met een beperking. Dit doen wij vanuit onze overtuiging dat iedereen recht heeft op onbeperkt én onbezorgd vakantieplezier!

Vakanties organiseren wij onder 4 reislabels: Buitenhof Reizen (vakanties voor mensen met een verstandelijke beperking), AutiTravel (vakanties voor mensen met autisme), MundoRado Reizen (vakanties voor mensen met een lichamelijke beperking, NAH en/of een zorgvraag) en

Ouderen Vakanties (vakanties voor ouderen, eventueel met een zorgvraag).

Wil je meer weten? Kijk op onze website


Buitenhof - Slovenié Buitenhof Curacao


Carias - Zorg op Zee


Carias - Zorg op Zee (Dock C Cruisepartners) staat voor toegankelijk cruisen. Al meer dan 8 jaar zijn wij specialist in cruises voor gasten met een mobiliteitsbeperking en/of zorgvraag. Wij zijn van mening dat een cruise voor iedereen toegankelijk moet zijn. Jong of oud, vitaal of zorgbehoevend, een vakantie aan boord van een cruiseschip staat garant voor een ontspannende en comfortabele rondreis. Zonder dat u uw koffers steeds opnieuw hoeft in- en uit te pakken. Wij verwelkomen u graag aan boord!
Wil je meer weten? Kijk op onze website

 


De Zonnebloem


De Zonnebloem neemt je mee erop uit! Deze vrijwilligersorganisatie biedt geheel verzorgde vaarvakanties aan met MPS De Zonnebloem in Nederland en Duitsland.
Daarnaast verzorgt de Zonnebloem kleinschalige vakanties waarbij maatwerk en flexibiliteit centraal staan én is er een online overzicht met tal van aangepaste accommodaties in Nederland en net over de grens. De vrijwilligers van lokale Zonnebloem-afdelingen organiseren zelf vakanties door heel Nederland, want bij de Zonnebloem kan er zoveel meer dan je denkt. 

Wil je meer weten? Kijk op onze website.

 


 Leden

ac9e6b95-bb3a-4653-80bc-9d63527e1511