Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation LinksAutohuur

Je bent hier:
ANVR  >  Autohuur  >  

​Blijf alert bij auto huren op vakantie

Natuurlijk gaat het huren van een auto op je vakantiebestemming vaak goed, maar uit onderstaande situaties blijkt dat er ook dingen mis kunnen gaan. En daar zit je op vakantie niet op te wachten. Aanbiedingen op vergelijkingssites zijn mooi en vast niet allemaal verkeerd, maar hoe kom je daar achter. Zowel de Consumentenbond als de Europese Commissie krijgt hier veel klachten over. De ANVR heeft dit ook verschillende malen aangekaart bij Autoriteit Consument & Markt (ACM), maar het is niet eenvoudig om vanuit Nederland vergelijkingssites aan te pakken. Dus blijf alert! 


Bord huurauto.jpg

ANVR autoverhuurders regelen het wél goed
De ANVR heeft met enkele autoverhuurders stappen gezet om tot een eerlijke verhuur van een auto te komen. Autoverhuurders die lid zijn van de ANVR moeten voldoen aan de volgende 5 voorwaarden:

1. Een all-in prijs
Bij de ANVR-autoverhuurder krijg je een prijs waarvoor je weg kan rijden. Alle verplichte, bijkomende kosten worden in of bij de prijs opgenomen. Voor extra's wordt een reële prijs vermeld. De ANVR ziet erop toe dat de Nederlandse regels, opgesteld door de ACM, worden nageleefd. Ook de ACM doet dit.

2. Goed verzekerd
De ANVR-autoverhuurders voldoen aan de ANVR-minimum-verzekeringseisen, die ook voor touroperators gelden. Dit betekent dat schade aan derden tot € 6 mln. verzekerd moet worden door de verhuurders. ANVR controleert dit. Aangezien je het contract afsluit met een Nederlandse autoverhuurder, valt dit gewoon onder Nederlands recht.

3. Eerlijke voorwaarden
Bij de huur van een auto via een ANVR-autoverhuurder zijn de ANVR-Reisvoorwaarden van toepassing. Deze voorwaarden zijn in overleg met de Consumentenbond tot stand gekomen. Dat betekent dat je bij het huren van een auto eerlijke voorwaarden krijgt, zonder kleine lettertjes.

4. Klachten via Geschillencommissie
Je huurt de auto van een ANVR-autoverhuurder. Krijg je een probleem met de uitvoerder ter plaatse, dan kan je contact opnemen met de Nederlandse autoverhuurder. Deze Nederlandse autoverhuurder heeft de uitvoerder ter plaatse ingeschakeld en moet eventuele problemen met de lokale uitvoerder oplossen.  Wordt jouw probleem alsnog niet opgelost (komt niet vaak voor) dan kan je met je klacht gewoon naar de Nederlandse Geschillencommissie of rechter. Dat is goedkoper, eerlijker, sneller en een stuk eenvoudiger.

5. Je weet met wie je zaken doet
De ANVR-autoverhuurder wordt gecontroleerd en gecheckt door de ANVR. Je kan de ANVR-autoverhuurders ook terugvinden op www.anvr.nl;  je weet dus met wie je zaken doet. Een ANVR-lid moet naast voorwaarden en verzekeringen nog aan vele andere eisen voldoen. 
Zo controleert de ANVR onder andere dat
- je kan boeken op een veilige website;
- jouw betaling via de website op een veilige manier plaatsvindt;
- de privacy van je persoonsgegevens worden gerespecteerd.

Kortom: jouw geld en gegevens zijn in goede handen.

En, als je een auto huurt als onderdeel van een pakketreis van een ANVR-reisonderneming dan zijn al deze voordelen natuurlijk ook van toepassing.
En, als je een auto los wilt huren - al of niet via een ANVR-reisonderneming- doe het dan in ieder geval bij een ANVR-autoverhuurder. Zie hieronder 'Leden'  autoverhuurder(s) die aangesloten is/zijn bij ANVR.

 Leden

04d3f5d2-894b-424e-9021-28b87fc52cb0