Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Intranet

Skip Navigation LinksLogin

Je bent hier:
ANVR  >  Inloggen

ANVR Nieuws

Om op de hoogte te blijven van het ANVR-Nieuws hoef je niet in te loggen. Wil je meer lezen over onderstaande berichten, kun je direct doorklikken.

Maandag 10 augustus 2020
Je kunt je (weer) aanmelden voor het inmiddels 19e Coronavragenuurtje: vrijdag 14 augustus van 12.00 – 13.00 uur. Daarna slaan we twee weken over; dus heb je brandende vragen? Meld je nu aan via de agenda.
Donderdag 6 augustus 2020
In een brief aan de Tweede Kamer schrijft Minister de Jonge (VWS) dat het Outbreak Management Team (OMT) reizigers die in Nederland arriveren uit risicogebieden dringend adviseert om 14 dagen in quarantaine te gaan. Dit advies geldt al maar zou hiermee een dwingender karakter krijgen. Het OMT adviseert hierbij enigerlei vorm van registratie van deze reizigers en een steekproefsgewijze controle op naleving quarantaine. Tevens adviseert het OMT om een steekproefsgewijze testsetting voor risicovluchten op Schiphol te overwegen.
Dinsdag 4 augustus 2020
De ANVR heeft met instemming kennis genomen van de uitbreiding van de SGR-regeling die ANVR reisondernemingen de mogelijkheid biedt bij annuleringen vanwege Covid19 een reisvoucher met SGR-dekking uit te geven. Door het besluit van SGR van vandaag vallen alle reisvouchers die door SGR-deelnemers in heel 2020 worden uitgegeven vanwege annuleringen door de corona-pandemie onder de garantie van SGR. Daarmee speelt het moment van boeken van een reis niet langer een rol.
Maandag 3 augustus 2020
ANVR werkt binnen Stichting Reiswerk met vakbonden FNV en CNV Vakmensen aan de ontwikkeling van de reisbranche, onder meer door het stimuleren van scholing van medewerkers. In een eerder nieuwsbericht schreef Reiswerk al over specifieke eisen behorend bij de NOW 2.0. Als werkgever heb jij bij de gebruikmaking van de subsidie de verplichting om jouw medewerkers te motiveren aan bij- of omscholing te doen. Travel College, het online leerplatform voor de reisbranche, voldoet aan deze verplichting. Registratie is gratis, net als het volgen van alle leeroplossingen, voor iedereen die in de reisbranche werkt. Dus ook voor jouw medewerkers als ANVR reisonderneming!