Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation Linksdetail

Je bent hier:
ANVR  >  Reisinformatie
Ministerie BuZa
Calamiteitenfonds
Aanvullende info
Grensdocumenten
Gezondheid
Klimaat
eb8a6ec7-2609-4cd6-ac13-339a2577f4d6
ANVR-leden
Voor deze bestemming kan je terecht bij je eigen reisbureau/reisadviseur of bij de onderstaande reisondernemingen:

Couleur Locale BV »
Fietsvakantiewinkel B.V. »
IOT groups B.V. »
Mosae Group Travel »
Snow Leopard Adventures »
Sophus Travel v.o.f. »

 Reisinformatie

Pakistan

Ministerie Buitenlandse Zaken
Calamiteitenfonds
Bron: Calamiteitenfonds | Laatst gewijzigd: 20-07-2006

Het feit dat er geen dekkingsbeperking van het Calamiteitenfonds bestaat voor Pakistan wil niet zeggen dat het reizen naar Pakistan als risicovrij kan worden beschouwd, maar dat de gebruikelijke dekking voor deze reizen weer door het Calamiteitenfonds wordt aanvaard. Zulks ontheft touroperators en reizigers uiteraard geenszins van de onder de huidige omstandigheden in acht te nemen voorzichtigheid. Dit geldt met name voor de grensgebieden met Afghanistan en India. In dit verband verwijst de Calamiteitencommissie nadrukkelijk naar het zeer uitgebreide reisadvies voor Pakistan van het ministerie van Buitenlandse Zaken.
Aanvullende info
Bron: LCR | Laatst gewijzigd: 07-11-2019

Extra gezondheidsinformatie van LCR

Polio - Bron: LCR-nieuws d.d. 20-01-2020

Op 5 mei 2014 heeft de WHO de internationale verspreiding van het wild poliovirus een 'Public Health Event of International Concern (PHEIC) verklaard'. Dit betekent dat het een internationale volksgezondheidsbedreiging betreft en een gecoördineerde aanpak vanuit de WHO mogelijk maakt.  

Vanwege een internationale verspreiding van het poliovirus geldt een aangepast vaccinatiebeleid voor reizigers die langer dan 4 weken naar Pakistan, Afghanistan, Nigeria, Indonesië en Myanmar gaan. Het poliovirus was in 2013 bijna uitgeroeid, maar heeft zich in 2014 verspreid naar meerdere landen. Om te voorkomen dat het poliovirus zich verder verspreid over de wereld moeten alle reizigers die langer dan 4 weken naar bovengenoemde landen gaan zich laten inenten tegen polio (DTP vaccinatie). Bij vertrek uit deze landen kan worden gecontroleerd of men tegen polio is gevaccineerd. Deze vaccinatie moet bij vertrek uit deze landen niet langer dan 12 maanden geleden zijn gegeven. 


ANVR tegen seksueel misbruik kinderen
Seksuele uitbuiting van kinderen komt in principe overal ter wereld voor; in sommige landen meer (zichtbaar) dan in andere landen. De ANVR voert samen met het Ministerie van Veiligheid en Justitie, politie, Koninklijke Marechaussee, ECPAT, Terre des Hommes, Plan Nederland en Free a Girl de campagne ‘Don’t Look Away’, gecoördineerd door ECPAT. ECPAT voert campagne in meer dan 80 landen tegen commerciële seksuele uitbuiting van kinderen, ofwel kinderprostitutie, kinderporno en kinderhandel voor seksuele doeleinden.

ANVR leden:
- mogen zich op geen enkele wijze inlaten met het organiseren en aanbieden van reizen die mede kinderprostitutie ten doel hebben;
- zorgen ervoor dat zij contracten met hotels kunnen opzeggen indien deze gelegenheid geven;
- zullen waar nuttig en/of noodzakelijk informatie over de problematiek van kindermisbruik verstrekken aan reizigers, hetzij schriftelijk, hetzij mondeling via de reisleiding.

Bestel hiervoor gratis flyers via info@ecpat.nl of download campagnemateriaal.

Seksueel misbruik van kinderen is strafbaar, ter plaatse en in Nederland. Ook al werd het misdrijf in het buitenland begaan, aangifte in Nederland is (nog) mogelijk. Wij roepen iedereen op alert te zijn en vermoedens van kindermisbruik te melden bij www.meldkindersekstoerisme.nl.
Grensdocumenten
Heb je de juiste (grens)papieren voor jouw bestemming?
Sommige landen eisen een specifieke geldigheidsduur van jouw paspoort. Ook kan het zijn dat je een visum nodig hebt voor dit land, soms afhankelijk van je nationaliteit. Kijk voor meer informatie hierover bij het ministerie van BuZa op deze pagina onder 'Reisdocumenten & visa' of vraag advies bij jouw reisonderneming.
Gezondheid
Bron: LCR

Om je de meest actuele informatie te geven, verwijzen wij je naar de website van LCR, het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Hier vind je alle algemene gezondheidsaanbevelingen per land, plus alle informatie over actuele epidemieën.

Uiteindelijk bepalen jouw reisbestemming, verblijfsduur, soort reis, activiteiten die je onderneemt, jouw gezondheid en leeftijd welke vaccinaties en maatregelen nodig zijn. Laat je daarom altijd persoonlijk adviseren over de maatregelen die voor jouw reis belangrijk zijn door een deskundig reizigersgeneeskundig (huis)arts of reizigersverpleegkundige (GGD).
Klimaat

Weerstation ISLAMABAD AIRPORT

Maand T Gem Zon Regen T W
Januari  12 
Februari  14 
Maart  19 
April  25 
Mei  31  10 
Juni  35  10 
Juli  33 
Augustus  31 
September  29 
Oktober  26 
November  19 
December  14 

Weerstation KARACHI AIRPORT

Maand T Gem Zon Regen T W
Januari  21  24 
Februari  23  23 
Maart  26  24 
April  30  10  26 
Mei  32  10  28 
Juni  32  29 
Juli  31  28 
Augustus  30  26 
September  30  27 
Oktober  30  27 
November  27  26 
December  22  24