Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Powered by 
Intranet

Skip Navigation Linkskoffer kwijt of te laat

Je bent hier:
ANVR  >  koffer kwijt of te laat

koffer kwijt of te laat?

Het komt in verhouding tot de hoeveelheid vluchten steeds minder vaak voor, maar jammer genoeg gebeurt het soms: jouw koffer ligt na de vlucht niet op de band.

Enkele tips om dat zoveel mogelijk te voorkomen:

  • Bij het innemen van jouw koffer hangt de medewerker een label aan het handvat van je koffer, wordt een kleine sticker met barcode op je koffer geplakt of krijg je een sticker met een barcode bijvoorbeeld op je ticket geplakt. Verwijder de sticker en het label aan het hengsel niet vóór dat je op de plaats van bestemming bent aangekomen en hebt vastgesteld dat jouw koffer in goede orde is aangekomen. Pas dan kun je het verwijderen, want dat voorkomt weer verwarring bij een eventuele volgende vlucht.
  • Markeer je koffer duidelijk; maak 'm opvallend. Dit voorkomt dat een ander per ongeluk jouw koffer meeneemt. Zet op het label je email adres of mobiele telefoonnummer. Voorkom dat jouw adres zichtbaar is, want anders kan iedereen zien -ook een inbreker- dat de bewoner van dat adres op reis is.
  • En is je koffer toch zoek? Ga op de luchthaven direct naar het loket 'Lost luggage' of een soortgelijk loket. Laat de barcode van jouw zoekgeraakte koffer zien en laat een Property Irregularity Report (PIR) invullen. Vraag om een kopie van dit rapport. Altijd handig voor het geval jouw koffer niet teruggevonden wordt.