Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Intranet

Skip Navigation Linksdetail

Je bent hier:
ANVR  >  Reisinformatie

 Reisinformatie

Fiji

Ministerie Buitenlandse Zaken
Calamiteitenfonds
Bron: Calamiteitenfonds | Laatst gewijzigd: 07-08-2018

Fiji - aswolk: calamiteit vastgesteld d.d. 7-8-2018
De Calamiteitencommissie heeft voor de uitbarsting van vulkaan Manaro op Ambae, Vanuatu en de hierdoor ontstane aswolk boven Nadi, Fiji d.d. 27 juli 2018 de volgende besluiten genomen:
  • Vaststelling van een calamiteit op 27 juli 2018 voor Nadi, Fiji dat werd getroffen door de uitbarsting van de vulkaan Manaro op Ambae, Vanuatu waardoor een aswolk is ontstaan.
  • Vaststelling van een uitkeringsvatbare situatie van 27 tot en met 30 juli 2018 als gevolg van deze calamiteit voor de internationale luchthaven van Nadi, Fiji waar aan het fonds deelnemende reisorganisatoren als gevolg van deze vulkaanuitbarsting, de aswolk en de hierdoor aangetaste infrastructuur niet langer in staat waren hun verplichtingen uit de reisovereenkomst na te komen.
    De aantasting van de infrastructuur bestaat uit de sluiting van de internationale luchthaven van Nadi, Fiji, op 27 juli 2018 waardoor geen vliegverkeer mogelijk was.
Uitvoeringsinstructie
Deelnemers kunnen voor reizen naar Nadi International Airport, Fiji die op 27 juli 2018 al waren aangevangen (uit Nederland vertrokken) en die onderweg naar/van Nadi International Airport, Fiji - als gevolg van de vulkaan¬uitbarsting en aswolk - niet volgens plan konden worden uitgevoerd de meerkosten van de noodzakelijke reisaanpassingen bij het Calamiteitenfonds claimen.
De waarde van de niet geleverde reisonderdelen kan met de uitkering van het fonds worden verrekend.

Voor reizen met een vertrekdatum vanaf 27 juli 2018 geldt dat de (gevolgen van) de vulkaanuitbarsting en de aswolk bij deelnemers verondersteld wordt bekend te zijn. 
(De gevolgen van) deze natuurramp vormt geen onverwachte en onvoorziene gebeurtenis meer die zich pas tijdens de reis manifesteert. Het is voor aanvang van de reis bekend. 
Het Calamiteitenfonds geeft hiervoor geen dekking. De deelnemer is daarom zelf voor de (correcte) uitvoering van de reisovereenkomst aansprakelijk.

Gedwongen langer verblijf na afloop van de geboekte reisperiode is niet onder de garantieregeling van het Calamiteitenfonds gedekt. Wellicht kunnen klanten een beroep doen op hun reisverzekeraar.
Aanvullende info
ANVR tegen seksueel misbruik kinderen
Seksuele uitbuiting van kinderen komt in principe overal ter wereld voor; in sommige landen meer (zichtbaar) dan in andere landen. De ANVR voert samen met het Ministerie van Veiligheid en Justitie, politie, Koninklijke Marechaussee, ECPAT, Terre des Hommes, Plan Nederland en Free a Girl de campagne ‘Don’t Look Away’, gecoördineerd door ECPAT. ECPAT voert campagne in meer dan 80 landen tegen commerciële seksuele uitbuiting van kinderen, ofwel kinderprostitutie, kinderporno en kinderhandel voor seksuele doeleinden.

ANVR leden:
- mogen zich op geen enkele wijze inlaten met het organiseren en aanbieden van reizen die mede kinderprostitutie ten doel hebben;
- zorgen ervoor dat zij contracten met hotels kunnen opzeggen indien deze gelegenheid geven;
- zullen waar nuttig en/of noodzakelijk informatie over de problematiek van kindermisbruik verstrekken aan reizigers, hetzij schriftelijk, hetzij mondeling via de reisleiding.

Bestel hiervoor gratis flyers via info@ecpat.nl of download campagnemateriaal.

Seksueel misbruik van kinderen is strafbaar, ter plaatse en in Nederland. Ook al werd het misdrijf in het buitenland begaan, aangifte in Nederland is (nog) mogelijk. Wij roepen iedereen op alert te zijn en vermoedens van kindermisbruik te melden bij www.meldkindersekstoerisme.nl.
Gezondheid
Bron: LCR | Laatst gewijzigd: 01-09-2016

Deze informatie wordt samengesteld door en is afkomstig van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR).

Persoonlijk advies
Deze informatie is van algemene aard. Uiteindelijk bepalen uw reisbestemming, de verblijfsduur, het soort reis, de activiteiten die u onderneemt, uw gezondheid en uw leeftijd welke vaccinaties en maatregelen voor u nodig zijn. Laat u daarom altijd persoonlijk adviseren over de maatregelen die voor uw reis belangrijk zijn door een deskundig reizigersgeneeskundig (huis)arts of reizigersverpleegkundige (GGD). Dit is extra van belang als u zwanger bent, als u gezondheidsproblemen heeft, als u langer dan 3 maanden wilt gaan reizen, of als u op reis bijzondere risico’s loopt door activiteiten of beroep.

Gele koortsKomt niet voor. Vaccinatie verplicht als men vanuit een gele koorts gebied komt. Raadpleeg (huis)arts / GGD.
DTPVaccinatie aanbevolen.
BuiktyfusVaccinatieadvies persoonsgebonden. Raadpleeg (huis)arts / GGD
Hepatitis AVaccinatie aanbevolen.
Hepatitis BVaccinatieadvies persoonsgebonden. Raadpleeg (huis)arts / GGD.
Muggen

Ziekten die door muggen worden overgedragen komen voor zoals zika, chikungunya en dengue koorts/knokkelkoorts. Bescherm u goed tegen muggenbeten. 

TuberculoseVerhoogd risico op TBC. Raadpleeg (huis) arts / GGD of vaccinatie/controle op besmetting voor u zinvol is.
Klimaat

Weerstation NANDI

Maand T Gem Zon Regen T W
Januari  29  13  28 
Februari  28  13  28 
Maart  28  15  28 
April  28  14  28 
Mei  27  10  27 
Juni  25  27 
Juli  25  27 
Augustus  25  26 
September  26  25 
Oktober  27  10  26 
November  27  27 
December  28  13  27 

Weerstation NAUSORI

Maand T Gem Zon Regen T W
Januari  28  18  28 
Februari  28  18  28 
Maart  28  21  28 
April  27  19  27 
Mei  26  16  27 
Juni  25  13  27 
Juli  24  14  26 
Augustus  24  15  26 
September  25  16  25 
Oktober  25  15  26 
November  26  15  27 
December  27  18  27