Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Intranet

Skip Navigation LinksVoordelen-ANVR

Je bent hier:
ANVR  >  Voordelen

ANVR voor jou als klant​​​​

Om rustig op reis te kunnen gaan, is het van belang zekerheid in te bouwen. Bij het zoeken van een reis kom je dan ook regelmatig het ANVR-logo tegen. Wat betekent dit en wat biedt het jou als reiziger? Wij geven je zes redenen waarom het verstandig is om bij het boeken van je vakantie- of zakenreis op het ANVR-logo te letten. 

1. Eerlijke voorwaarden
Controleer je ‘de kleine lettertjes’ als je een reis boekt? De reis- en boekingsvoorwaarden die ANVR-reisondernemingen hanteren zijn overeengekomen met de Consumentenbond. Dit voorkomt dat je bij bijvoorbeeld het betalen, annuleren of wijzigen van een reis met onredelijke bepalingen wordt geconfronteerd.
 
2. Je geld in goede handen
Vaak moet je voor je reis een aanbetaling doen. Maar is jouw geld wel in goede handen? 
Alleen betrouwbare bedrijven die een verklaring van goed gedrag kunnen overleggen, mogen lid worden van de ANVR. ANVR-reisondernemingen zijn bovendien aangesloten bij Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) of gelijkwaardig. Dit betekent dat in geval van faillissement SGR of een gelijkwaardig garantiefonds volgens de voorwaarden de schade, jouw vooruitbetaalde reissom, vergoedt. Dat biedt je zekerheid.

3. Veilig reizen
Je gaat soms naar verre bestemmingen, maar wat als daar iets mis gaat? Alle ANVR-touroperators zijn aangesloten bij Stichting Calamiteitenfonds Reizen (SCR). Dit betekent dat, in het geval zich een calamiteit voordoet tijdens je vakantie jij de kosten vergoed krijgt. 
Busreizen van ANVR-touroperators mogen alleen plaats vinden met bussen welke aan strenge veiligheidseisen van het Keurmerk Touringcarbedrijf voldoen.
Tenslotte moeten ANVR-touroperators zich houden aan strakke regels om de risico’s van legionella te vermijden. De regels zijn opgesteld door het Ministerie van Volksgezondheid. De ANVR informeert haar leden en ziet hier op toe.
Alle ANVR-reisondernemingen hebben uitgebreide landeninformatie met gezondheidsinformatie, noodzakelijke inentingen, benodigde grensdocumenten, reisadviezen en omstandigheden waar je rekening mee moet houden. Vraag er naar wanneer je op reis gaat. 

4. Kwaliteit voorop
Krijg je wel een deskundig en goed advies? ANVR-reisagenten en touroperators hebben de plicht hun personeel adequaat op te leiden. De ANVR ziet hierop toe. Jouw vakantie is dus in goede en deskundige handen. Ook voor een los vliegticket ben je bij een ANVR-reisonderneming aan het juiste adres.

5. Verantwoord reizen
Als vakantieganger ben je vast op zoek naar beleving, avontuur, cultuur en natuur. Jouw vakantie moet natuurlijk de ervaring van je leven zijn!
Maar om ook in de toekomst prachtige bestemmingen te kunnen bezoeken en fantastische ervaringen te beleven, nemen ANVR reisondernemers de verantwoordelijkheid om hun steentje daar aan bij te dragen. Zij helpen op de bestemming betere plekken te creëren voor mensen die er wonen en voor reizigers die deze bezoeken. En dat kan alleen als we met elkaar werken aan het verkleinen van de negatieve gevolgen van het reizen en het vergroten van de positieve. Alle ANVR-reisondernemingen nemen praktische maatregelen en houden zo rekening met milieu, mensen, natuur en cultuur, waardoor je -ook in de toekomst- kunt blijven genieten van jouw reizen.

Wil je weten hoe je jouw vakantie nog mooier en beter kan beleven? Kijk dan op deze reistips. Voor een kijkje achter de schermen met wie we (inter)nationaal samen werken aan 'Better holidays' klik hier.

6. Zekerheid bij klachten
Welke garanties heb je als er toch iets mis gaat? ANVR-reisondernemingen helpen je bij klachten over je gemaakte reis. Zij respecteren ook alle uitspraken van de Geschillencommissie Reizen. De ANVR ziet toe dat de uitspraken van de Geschillencommissie ook door de leden worden nagekomen. 
ANVR-leden die vakantiereizen organiseren, hebben allemaal een goede aansprakelijkheidsverzekering. De ANVR stelt de voorwaarden vast en ziet hier streng op toe.