Je bent succesvol ingelogd op Mijn ANVR
Uitloggen
Intranet

Skip Navigation Linksdetail

Je bent hier:
ANVR  >  Reisinformatie
Ministerie BuZa
Calamiteitenfonds
Aanvullende info
Grensdocumenten
Gezondheid
Klimaat
a4f397da-9600-4b15-8b50-24506cbb8ed5
ANVR-leden
Voor deze bestemming kan je terecht bij je eigen reisbureau/reisadviseur of bij de onderstaande reisondernemingen:

333TRAVEL »
Adventure Specialists B.V. »
Aeroglobe International B.V. »
AirCruise B.V. »
Amicitia Reizen B.V. »
ANWB Leden- en Kampeerreizen B.V. »
Askja Reizen B.V. »
Bohemian birds B.V. »
C&O Travel B.V. »
Cirkel Mambo Reizen B.V. »
Club Mediterranee Holland B.V. »
Cruise Travel Nederland B.V. »
Cruisewinkel.nl B.V. »
Da Vinci Travel B.V. »
Dalstra Reizen »
De Jong Intra Vakanties B.V. »
Djoser B.V. »
Dock C CruisePartners B.V. »
Doets Reizen »
DrieTour Reizen B.V. »
Euronature B.V. »
Exclusive Destinations N.V. »
Fietsvakantiewinkel B.V. »
Flow Reizen »
FOX Vakanties B.V. »
Gebo Special Products B.V. »
Hannick Reizen B.V. »
HHD B.V. »
High Flight International B.V. »
Incento B.V. »
IOT groups B.V. »
Keijman Reizen B.V. »
Labrys B.V. »
Mij. tot Exploitatie van Reisbureau Kennemerland B.V. »
Miles Travel B.V. »
Mosae Group Travel »
Nederland Reist Voordelig B.V. »
New Dutch Travel Company B.V. »
OAD Touroperating B.V. »
Pacific Island Travel B.V. »
Pin High Golf Travel B.V. »
Q.A.S. Quality Air Services B.V. »
Race Experience B.V. »
Rho-Delta Travel b.v. »
Sajet Special Tours & Travel »
Sawadee Amsterdam B.V. »
Snowtime B.V. »
SNP Natuurreizen B.V. »
Sophus Travel v.o.f. »
SRC Reizen B.V. »
Stichting Dolfijn Vakanties »
Stichting Het Buitenhof »
Stichting Wielewaal »
Stip Reizen B.V. »
Sunair Vakanties B.V. »
Sundowner »
Thomas Cook Nederland BV »
Tioga Tours B.V. »
Travel Trend B.V. »
Travelhome BV »
Traveljet Vakanties B.V. »
TravelWorld B.V. »
TUI Nederland N.V. »
V.o.f. Reisorganisatie Internatuur »
VCK Travel B.V. »
Wereldcontact Reizen B.V. »
WRC Reizen Groep B.V. »
Yaxa Reizen »
Zeetours Cruises »

 Reisinformatie

Verenigde Staten

Ministerie Buitenlandse Zaken
Calamiteitenfonds
Bron: Calamiteitenfonds | Laatst gewijzigd: 18-09-2018

Bindend besluit d.d.  18-09-2018
Verenigde Staten - orkaan Florence: calamiteit vastgesteld
De Calamiteitencommissie heeft voor orkaan Florence in de Verenigde Staten de volgende besluiten genomen:
  • Vaststelling van een dreigende calamiteit vanaf 12 september 2018 voor de (zuidoostelijke) Verenigde Staten, in elk geval Washington D.C., North Carolina, South Carolina, Virginia en Maryland, vanwege orkaan Florence;
  • Vaststelling van een calamiteit vanaf 13 september 2018 voor de (zuidoostelijke) Verenigde Staten, in elk geval Washington D.C., North Carolina, South Carolina, Virginia en Maryland, vanwege orkaan Florence;
  • Vaststelling van een uitkeringsvatbare situatie met ingang van 12 september 2018 tot nader besluit als gevolg van deze (dreigende) calamiteit voor die delen van de zuidoostelijke Verenigde Staten, in elk geval Washington D.C., North Carolina, South Carolina, Virginia en Maryland, waar de aan het fonds deelnemende reisorganisatoren als gevolg van genoemde (dreigende) calamiteit niet langer in staat waren hun verplichtingen uit de reisovereenkomst na te komen.
    Aan de hand van de feitelijke situatie zoals deze telkens door de betrokken deelnemende reisorganisatoren wordt gegeven zal door het bureau van het Calamiteitenfonds worden vastgesteld of, en zo ja waar en tot wanneer sprake was van een uitkeringsvatbare situatie.
Uitvoeringsinstructie
Deelnemers kunnen voor reizen naar de getroffen gebieden in de Verenigde Staten die op 12 september 2018 al waren aangevangen (uit Nederland vertrokken) en die ter plaatse als gevolg van de (dreigende) natuurramp niet volgens plan konden worden uitgevoerd de meerkosten van de noodzakelijke reisaanpassingen bij het Calamiteitenfonds claimen. 
De waarde van de niet geleverde reisonderdelen kan met de uitkering van het fonds worden verrekend.
Indien reisaanpassing niet mogelijk bleek en de reis (tijdelijk) moest worden gestaakt dan heeft de consument recht op vergoeding van de niet-genoten dagen.
Deze uitkering komt aanvullend op de vergoeding van meerkosten van de noodzakelijke reisaanpassingen aan de reisorganisator.
De reisorganisator keert de vergoeding van de niet-genoten dagen aan de consument uit en overlegt aan het Calamiteitenfonds een overzicht van de vergoede bedragen. 
Hij geeft ook een specificatie van de in de reissom begrepen kosten van vervoer en verblijf. Het Calamiteitenfonds berekent op basis daarvan het bedrag van de terugbetaling aan de reisorganisator. De waarde van de niet geleverde reisonderdelen kan met de uitkering van het fonds worden verrekend.
Voor reizen met een vertrekdatum vanaf 12 september 2018 geldt dat de (gevolgen van) orkaan Florence in de Verenigde Staten bij deelnemers verondersteld wordt bekend te zijn. 
Het Calamiteitenfonds geeft hiervoor geen dekking. De deelnemer is daarom zelf voor de (correcte) uitvoering van de reisovereenkomst aansprakelijk.
Gedwongen langer verblijf na afloop van de geboekte reisperiode is niet onder de garantieregeling van het Calamiteitenfonds gedekt. Wellicht kunnen klanten een beroep doen op hun reisverzekeraar.
Aanvullende info
Bron: LCR | Laatst gewijzigd: 01-02-2017

Extra info grensdocumenten d.d. 15 december 2017

Verenigde Staten reisverbod gehandhaafd door het Hooggerechtshof
Op maandag 4 december besloot het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten om de derde en meest recente versie van het inreisverbod van de Trump-administratie in werking te laten treden.
Dit inreisverbod treft de volgende nationaliteiten: Iran, Libië, Syrië, Jemen, Somalië, Tsjaad, Noord-Korea en Venezuela. In tegenstelling tot het vorige verbod, is deze versie voor onbepaalde tijd en verschillen de beperkingen per land. CIBT zal de ontwikkelingen rondom het inreisverbod nauwlettend in de gaten houden en wij zullen u op de hoogte houden van eventuele wijzigingen. Klik hier voor gedetailleerde informatie over de bovenstaande nationaliteiten.

Wij raden een ieder aan om zorgvuldig om te gaan met de huidige situatie.

Als u één van de nationaliteiten bezit die hier worden vermeld, maar wel een permanente verblijfsvergunning heeft voor de VS, inclusief 'Green Card', raden wij u aan om contact op te nemen met het Amerikaanse consulaat en uw luchtvaartmaatschappij alvorens u naar de Verenigde Staten reist.


Extra info d.d. 30 juni 2017 verscherpte veiligheidsmaatregelen voor VS vluchten         Bron: CIBT

De Department of Homeland Security (DHS) heeft afgelopen woensdag (28-6-2017) aangekondigd dat er verscherpte veiligheids- en screeningsmaatregelen geïntroduceerd zullen worden op alle vluchten naar de VS. Deze nieuwe regelgeving, die van toepassing zal zijn op 105 landen, 280 vliegvelden en 180 luchtvaartmaatschappijen, zal binnen de komende paar weken van kracht worden. De DHS heeft besloten om de huidige ban op laptops en persoonlijke elektronica niet uit te breiden. Ze hebben wel aangegeven dat luchtvaartmaatschappijen en vliegvelden die niet voldoen aan de nieuwe regelgeving het risico lopen om boetes en/of een verbod opgelegd te krijgen voor alle persoonlijke elektronica. Ook lopen zij het risico dat hun landingsvergunning in de VS ingetrokken wordt. CIBTvisas houdt deze maatregelen nauwlettend in de gaten en zodra wij over meer informatie beschikken zullen wij deze met u delen.


ANVR tegen seksueel misbruik kinderen
Seksuele uitbuiting van kinderen komt in principe overal ter wereld voor; in sommige landen meer (zichtbaar) dan in andere landen. De ANVR voert samen met het Ministerie van Veiligheid en Justitie, politie, Koninklijke Marechaussee, ECPAT, Terre des Hommes, Plan Nederland en Free a Girl de campagne ‘Don’t Look Away’, gecoördineerd door ECPAT. ECPAT voert campagne in meer dan 80 landen tegen commerciële seksuele uitbuiting van kinderen, ofwel kinderprostitutie, kinderporno en kinderhandel voor seksuele doeleinden.

ANVR leden:
- mogen zich op geen enkele wijze inlaten met het organiseren en aanbieden van reizen die mede kinderprostitutie ten doel hebben;
- zorgen ervoor dat zij contracten met hotels kunnen opzeggen indien deze gelegenheid geven;
- zullen waar nuttig en/of noodzakelijk informatie over de problematiek van kindermisbruik verstrekken aan reizigers, hetzij schriftelijk, hetzij mondeling via de reisleiding.

Bestel hiervoor gratis flyers via info@ecpat.nl of download campagnemateriaal.

Seksueel misbruik van kinderen is strafbaar, ter plaatse en in Nederland. Ook al werd het misdrijf in het buitenland begaan, aangifte in Nederland is (nog) mogelijk. Wij roepen iedereen op alert te zijn en vermoedens van kindermisbruik te melden bij www.meldkindersekstoerisme.nl.
Grensdocumenten
Heb je de juiste (grens)papieren voor jouw bestemming?
Sommige landen eisen een specifieke geldigheidsduur van jouw paspoort. Ook kan het zijn dat je een visum nodig hebt voor dit land, soms afhankelijk van je nationaliteit. Kijk voor meer informatie hierover bij het ministerie van BuZa op deze pagina onder 'Reisdocumenten & visa' of vraag advies bij jouw reisonderneming.
Gezondheid
Bron: LCR | Laatst gewijzigd: 05-09-2016

Deze informatie wordt samengesteld door en is afkomstig van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR).

Persoonlijk advies
Deze informatie is van algemene aard. Uiteindelijk bepalen uw reisbestemming, de verblijfsduur, het soort reis, de activiteiten die u onderneemt, uw gezondheid en uw leeftijd welke vaccinaties en maatregelen voor u nodig zijn. Laat u daarom altijd persoonlijk adviseren over de maatregelen die voor uw reis belangrijk zijn door een deskundig reizigersgeneeskundig (huis)arts of reizigersverpleegkundige (GGD). Dit is extra van belang als u zwanger bent, als u gezondheidsproblemen heeft, als u langer dan 3 maanden wilt gaan reizen, of als u op reis bijzondere risico’s loopt door activiteiten of beroep. Zie ook Aanvullende info.

RabiesKan bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Raadpleeg (huis)arts / GGD.
MuggenZiekten die door muggen worden overgedragen komen voor zoals zika, chikungunya en dengue koorts/knokkelkoorts. Bescherm u goed tegen muggenbeten.
Klimaat

Weerstation ASPEN

Maand T Gem Zon Regen T W
Januari  -4 
Februari  -3 
Maart 
April 
Mei  12 
Juni  17 
Juli  20 
Augustus  19 
September  15 
Oktober  10 
November 
December  -2 

Weerstation ATLANTA

Maand T Gem Zon Regen T W
Januari 
Februari 
Maart  13  10 
April  18 
Mei  22 
Juni  26 
Juli  27  10 
Augustus  27 
September  24 
Oktober  19 
November  13 
December 

Weerstation BOSTON / LOGAN

Maand T Gem Zon Regen T W
Januari 
Februari 
Maart 
April  11 
Mei  16  10 
Juni  22  14 
Juli  24  17 
Augustus  23  18 
September  19  18 
Oktober  14  15 
November  11 
December 

Weerstation CHICAGO

Maand T Gem Zon Regen T W
Januari  -4 
Februari  -2 
Maart  10 
April  11  11 
Mei  17  10 
Juni  22  10 
Juli  24  10 
Augustus  24 
September  20 
Oktober  14 
November 
December  -1 

Weerstation DALLAS / FT. WORTH

Maand T Gem Zon Regen T W
Januari 
Februari  11 
Maart  15 
April  21 
Mei  24 
Juni  29  10 
Juli  31  11 
Augustus  31  10 
September  27 
Oktober  22 
November  15 
December  11 

Weerstation DENVER

Maand T Gem Zon Regen T W
Januari 
Februari 
Maart 
April  11 
Mei  16 
Juni  22  10 
Juli  25  10 
Augustus  25 
September  20 
Oktober  14 
November 
December 

Weerstation DETROIT

Maand T Gem Zon Regen T W
Januari  -3  10 
Februari  -2 
Maart  10 
April  11 
Mei  17 
Juni  23 
Juli  25  10 
Augustus  24 
September  20 
Oktober  14 
November 
December  10 

Weerstation EASTERN ISLAND

Maand T Gem Zon Regen T W
Januari  20  21 
Februari  20  20 
Maart  20  20 
April  21  21 
Mei  23  22 
Juni  26  24 
Juli  27  26 
Augustus  27  26 
September  27  27 
Oktober  25  25 
November  23  23 
December  21  21 

Weerstation FAIRBANKS

Maand T Gem Zon Regen T W
Januari  -21 
Februari  -18 
Maart  -9 
April 
Mei  11  10 
Juni  17  11 
Juli  19 
Augustus  15 
September 
Oktober  -3 
November  -14 
December  -20 

Weerstation HAWAII

Maand T Gem Zon Regen T W
Januari  23  24 
Februari  23  24 
Maart  23  24 
April  24  24 
Mei  25  25 
Juni  26  25 
Juli  26  26 
Augustus  27  26 
September  27  26 
Oktober  26  26 
November  25  25 
December  24  24 

Weerstation JUNEAU

Maand T Gem Zon Regen T W
Januari  -4  12 
Februari  -2  14 
Maart  14 
April  12 
Mei  10  17 
Juni  13  11 
Juli  15  13  12 
Augustus  14  16  13 
September  11  17  13 
Oktober  20  11 
November  19 
December  -1  18 

Weerstation KEY WEST

Maand T Gem Zon Regen T W
Januari  22  24 
Februari  23  24 
Maart  25  10  24 
April  26  10  25 
Mei  28  10  26 
Juni  29  10  27 
Juli  30  10  28 
Augustus  30  10  11  28 
September  29  12  28 
Oktober  27  27 
November  25  26 
December  23  25 

Weerstation LAS VEGAS / MC. CARRAN

Maand T Gem Zon Regen T W
Januari 
Februari  12 
Maart  15 
April  20  11 
Mei  26  12 
Juni  31  13 
Juli  35  12 
Augustus  33  11 
September  29  11 
Oktober  22 
November  14 
December 

Weerstation LOS ANGELES

Maand T Gem Zon Regen T W
Januari  16 
Februari  15 
Maart  15 
April  16 
Mei  16 
Juni  17 
Juli  11  19 
Augustus  11  18 
September  17 
Oktober  17 
November  16 
December  16 

Weerstation MIAMI

Maand T Gem Zon Regen T W
Januari  21  23 
Februari  21  22 
Maart  23  23 
April  24  10  24 
Mei  27  26 
Juni  28  10  10  27 
Juli  29  10  12  28 
Augustus  29  10  12  28 
September  28  15  28 
Oktober  26  12  27 
November  23  24 
December  22  23 

Weerstation MINNEAPOLIS

Maand T Gem Zon Regen T W
Januari  -9 
Februari  -7 
Maart  -1 
April 
Mei  16 
Juni  21  10 
Juli  24  10 
Augustus  23 
September  18 
Oktober  12 
November 
December  -6 

Weerstation NASHVILLE

Maand T Gem Zon Regen T W
Januari  10 
Februari 
Maart  11  10 
April  18 
Mei  22 
Juni  27  10 
Juli  28 
Augustus  28 
September  24 
Oktober  18 
November  11 
December 

Weerstation NEW ORLEANS

Maand T Gem Zon Regen T W
Januari  14  19 
Februari  16  20 
Maart  19  21 
April  22  23 
Mei  26  24 
Juni  28  10  10  26 
Juli  30  13  28 
Augustus  30  12  28 
September  28  28 
Oktober  23  27 
November  18  23 
December  15  22 

Weerstation NEW YORK

Maand T Gem Zon Regen T W
Januari 
Februari 
Maart  10 
April  13 
Mei  15  10  11 
Juni  23  16 
Juli  26  19 
Augustus  25  21 
September  18  20 
Oktober  16  17 
November  10  12 
December 

Weerstation ORLANDO

Maand T Gem Zon Regen T W
Januari  18 
Februari  19 
Maart  21 
April  23 
Mei  26 
Juni  28  10 
Juli  29  13 
Augustus  29  12 
September  28  14 
Oktober  25 
November  21 
December  18 

Weerstation PORTLAND

Maand T Gem Zon Regen T W
Januari  15 
Februari  14 
Maart  15 
April  12  11 
Mei  16 
Juni  19 
Juli  22  10 
Augustus  21 
September  19 
Oktober  14  11 
November  15 
December  17 

Weerstation SALT LAKE CITY

Maand T Gem Zon Regen T W
Januari  -2 
Februari 
Maart 
April  12 
Mei  18  10 
Juni  22  11 
Juli  28  12 
Augustus  27  11 
September  21  10 
Oktober  14 
November 
December 

Weerstation SAN FRANCISCO

Maand T Gem Zon Regen T W
Januari  12  13 
Februari  13  12 
Maart  14  12 
April  14  13 
Mei  15  10  13 
Juni  16  11  14 
Juli  16  10  14 
Augustus  16  15 
September  18  15 
Oktober  17  14 
November  15  13 
December  12  13 

Weerstation SEATTLE

Maand T Gem Zon Regen T W
Januari  17 
Februari  13 
Maart  14 
April  12  11 
Mei  15 
Juni  17 
Juli  19  10 
Augustus  19 
September  17 
Oktober  13  12 
November  15 
December  17 

Weerstation TUCSON

Maand T Gem Zon Regen T W
Januari  12 
Februari  14 
Maart  17  10 
April  20  12 
Mei  25  13 
Juni  30  13 
Juli  32  12 
Augustus  31  11 
September  29  11 
Oktober  22  10 
November  16 
December  14 

Weerstation WASHINGTON / NAT

Maand T Gem Zon Regen T W
Januari 
Februari 
Maart  10 
April  16 
Mei  21  10 
Juni  26 
Juli  28  10 
Augustus  27 
September  23 
Oktober  17 
November  11 
December 

Weerstation WEST PALM BEACH

Maand T Gem Zon Regen T W
Januari  21  23 
Februari  21  22 
Maart  23  23 
April  24  10  24 
Mei  27  26 
Juni  28  10  10  27 
Juli  29  10  12  28 
Augustus  29  10  12  28 
September  28  15  28 
Oktober  26  12  27 
November  23  24 
December  22  23